Cultuurcentrum De Schakel
D.Matvejevas

Les Choses de Rien

L'Absolu
I.s.m. Zuidwest presenteren we
za 7 sep 24 - wo 18 sep 24
za 7 sep 24
-
wo 18 sep 24

Een duizelingwekkende solovoorstelling in een silo van twaalf meter hoog!

In september verovert het Franse circusgezelschap Les Choses de Rien onze regio met hun internationale hit-voorstelling L’Absolu. Dit doen ze enerzijds door een twaalf meter hoge silo op te trekken aan de oevers van de Leie en anderzijds met de duizelingwekkende show die zich in dit tijdelijk optrekje afspeelt. Tegen de wanden van de silo zijn in spiraalvorm 100 zitplaatsen aangebracht en in de tussenruimte neemt creatief meesterbrein en acrobaat Boris Gibé ons mee op reis naar de diepste verlangens en opvallendste tegenstijdigheden van de mens. Een verbluffende voorstelling met extreme luchtacrobatiek en illusie die het publiek overal ter wereld met verstomming slaat.

De silo wordt opgetrokken op de site van Goed te Beaulieu, een beschermde hoeve even buiten het centrum van Beveren-Leie. Deze hoeve wordt de komende jaren door Stad Waregem en maatwerkbedrijf Groep Waak omgetoverd tot een unieke ontmoetingsplaats waar zorg, recreatie en toerisme elkaar versterken.

Origineel, radicaal, intens en wonderschoon. Een poëtische, zintuiglijke ‘big bang’: L’Absolu is het werk van een échte artiest.

Le Monde