Cultuurcentrum De Schakel

Boshaard

Boshaard X Ensor
I.k.v. ons openingsweekend:
za 28 sep 24 20:00
za 28 sep 24
20:00
  • za 28 sep 24
    20:00
    Cinema Schakelbox, Waregem

Met Boshaards unieke en meeslepende muziek- en animatievoorstelling glip je mee in de creatieve geest van James Ensor. 

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester, vernieuwer, gamechanger en was de inspiratie voor het nieuwste project van het muziekcollectief Boshaard.

Toon Bosschaert (Waar is Ken? …) en Dominique Vantomme (Axelle Red, Végir …) creëren een onvergetelijke ervaring waar klassieke piano en analoge drumcomputers samensmelten met oogverblindend mooie visuals van gerenommeerd animatiekunstenaar Alexander Stragier. 

Over de makers

Bosschaert en Vantomme hebben al bewezen wat ze kunnen. In 2021 brachten ze hun goed ontvangen, titelloze debuutalbum uit. En in 2022 oogstte hun eerbetoon aan de gerenommeerde animatiefilmkunstenaar Raoul Servais op Film Fest Gent veel succes. Voor hun derde album besloten ze Ensor te eren. In Ensors geboortestad Oostende zal in 2024 een grootschalige kunstinstallatie worden onthuld als eerbetoon, waarvoor Boshaard de bijbehorende muziek maakt. Hun derde album wordt in het najaar van 2024 uitgebracht en zal volledig live worden uitgevoerd in onze bioscoop.

Alexander Stragier, gerenommeerd animatiekunstenaar en videomappingartiest bij Urban Mapping, verzorgt de beelden. Door traditionele animatietechnieken te combineren met geavanceerde AI-algoritmen kan hij de kenmerkende penseelstreken, kleuren en vormen van Ensors schilderijen omzetten in bewegende beelden.

De ultieme samensmelting van beelden en muziek zorgt ervoor dat je volledig in Ensors wereld kan binnenstappen. Een onvergetelijke ervaring.