Cultuurcentrum De Schakel
Moon Saris

Frisse Oren

Wiegeling
zo 29 sep 24
zo 29 sep 24

Een ode aan het wiegelied en een feest voor de zintuigen!

In een zachte, geborgen omgeving gaan een zangeres, een klarinettist en een ud-speler muzikale ontmoetingen aan met het jonge publiek en met elkaar. Spelers en publiek bevinden zich samen in het warme droomdecor van Theun Mosk met bewegende abstracte vormen, kleurrijke lichtbronnen en elementen die wonderlijke geluiden maken. Een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinen en soezelen is.

Een Arabisch wiegelied uit de jeugdherinneringen van de Syrische Jaber Fayad is het vertrekpunt voor Wiegeling. Ook hoor je in Jabers composities invloeden van muziek van over de hele wereld en van alle tijden terug. De klanken prikkelen de verbeelding en doen je met een glimlach terugdenken aan plekken waar je zelf misschien nog nooit bent geweest. Ouder en kind hebben een eigen zitplek in dit decor, maar rondkruipen mag ook.

Voor iedereen van 6 maand tot 1,5 jaar oud .


Frisse Oren zorgt voor een zen-sfeer voor mini-mensen. Geen wonder dat ze structureel gesteund worden want zij grijpen het toekomstige schouwburgpubliek lieflijk bij de strot... en mochten de (groot)ouders gestrest naar de voorstelling gaan, dan zullen ze er zeker, zonder een pil te hoeven nemen, ontspannen weer uitkomen.

Theaterkrant

Credits

Muziek: Jaber Fayad
Regie: Anneke Wensink
Scenografie: Theun Mosk | Ruimtetijd
Uitvoerende muzikanten: Sterre Konijn (sopraan), Rudi van Hest (klarinetten) en Jaber Fayad (ud)