Cultuurcentrum De Schakel
Olympe Tits

Laika & Sien Vanmaele

Landmaal
za 15 feb 25
za 15 feb 25

Koken ter voorbereiding op het einde van de wereld.

Theatermaker Sien Vanmaele is bezorgd over deze planeet én een vrouw van de actie. In LANDMAAL trekt ze ten strijde tegen voedselverspilling en nodigt je uit aan haar ‘altaar der verstoten voedselwaren’. Wentel jezelf in de wondere wereld van de micro-organismen die ons eten lekkerder, makkelijker te verteren en langer houdbaar maken. In deze hoogmis van bacteriën en fermenten gaat Sien aan de slag met brood van gisteren, geblutste groenten en gedeukt fruit. Neem deel aan deze rebelse proeverij!

LANDMAAL is na ZEEMAAL het tweede deel van een trilogie over het voedsel van de toekomst en over de zoektocht naar een manier van koken die bijdraagt tot een betere wereld.

Heb je nog oud brood, vergeten korsten of kontjes van een stokbrood? Neem het mee naar de voorstelling!

...ook nu werkt Vanmaeles enthousiaste en uitnodigende tafeltheater, omdat ze zichzelf niet spaart en alles gul en grappig deelt.

de Volkskrant

Leuk om te doen:

Als we denken aan bewust voedselgebruik, denken we automatisch aan bewaren. Ontdek de kunst van fermentatie tijdens onze workshop, waar je leert hoe je voedsel kunt conserveren en tegelijkertijd nieuwe smaken kunt creëren. Welkom op 18 februari in onze leerkeuken! Klik hier.

Credits

Concept en tekst: Sien Vanmaele 
Spel: Tim Van der Linden en Sien Vanmaele 
Coaching en scenografie: Benjamin Verdonck 
Eindregie: Jo Roets 
Zintuiglijk advies: Peter De Bie 
Muziek: Anton Van Haver 
Kostuums: Manuela Lauwers 
Dramaturgie: Mieke Versyp 
Techniek: Tim Van der Linden, Rik Van Gysegem en Tom van den Brande 
Productie: Pieter Smet en Helena Verbeeck