Cultuurcentrum De Schakel
M. de Gruyter

Martha!tentatief & HNTjong

Vreemd Ding
za 15 mrt 25 15:00
za 15 mrt 25
15:00
  • za 15 mrt 25
    15:00
    Ga na de voorstelling mee op vreemde ontdekkingstocht.
    Schouwburg, Waregem

Welkom in een visueel en fantasierijk theaterstuk over wezentjes die, wanneer de wereld plotseling verandert, op zoek gaan naar het onbekende. Het is geïnspireerd op de prentenboeken van Oscar-winnaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan.

Een wonderlijk wezentje leeft samen met een roze panter die nooit stopt met praten. Samen voeren ze bijzondere rituelen uit, waarbij de panter bevelen uitdeelt. Het wezentje doet erg haar best om alles juist te doen. Het is niet de bedoeling vragen te stellen. Volg de regels, ook als je ze niet begrijpt. En dan gaan op een dag alle alarmen af omdat het wezentje beslist niet meer mee te doen. 

Vreemd Ding haalt inspiratie uit de verbeeldingswereld van Shaun Tan en onderzoekt hoe we grip proberen te krijgen op een verwarrende wereld. Voor theatermaker Evgenia Brendes (van o.a. Dounia B.), die haar eigen ervaringen na haar vertrek uit de Sovjet-Unie als inspiratiebron gebruikt, is dit thema essentieel in haar werk. Samen met medemaker en -speler Bram Coopmans brengen ze een wonderlijke en absurde wereld tot leven, waarbij ze je zonder woorden meenemen in een verhaal waarin objecten onverwachte dingen doen.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.

 

Ga na de voorstelling mee op vreemde ontdekkingstocht.

Credits

Concept: Evgenia Brendes
Makers en acteurs: Evgenia Brendes & Bram Coopmans
Eindregie: Jef van Gestel
Decor en kostuumontwerp: Sacha Zwiers
Lichtontwerp: Tim Clement
Dramaturgie: Martine Manten
Artistieke coaching: Bart van Nuffelen
Producenten: HNTjong & Martha!tentatief