Cultuurcentrum De Schakel
Koen Bauters

Jelle Cleymans, Nele Goossens, Sam Verhoeven, Sandrine

De dag dat ik Robert Long ontmoette...
za 5 apr 25 20:00
za 5 apr 25
20:00
  • za 5 apr 25
    20:00
    Gemeentepunt Anzegem, Anzegem

Robert Long zou vandaag zonder twijfel de eretitel van singer-songwriter dragen. In het jaar dat hij 80 zou worden brengen wij met een ensemble van getalenteerde artiesten een bijzondere hulde aan het rijke repertoire van één van de grootste Nederlandstalige artiesten van de Lage Landen.

Jelle Cleymans, Nele Goossens, Sam Verhoeven en Sandrine brengen op eerlijke en verrassende wijze vierentwintig van zijn liedjes tot leven, en laten zich live ondersteunen door een getalenteerd combo. Zijn songs blijven actueel, scherpzinnig en weten rechtstreeks het hart te raken. Tussen de nummers door delen ze grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen. Zo ontdek je in de voorstelling of zij Robert Long daadwerkelijk hebben gekend, en of ze ooit het genoegen hebben gehad hem te ontmoeten. 

Voor de liefhebber van zijn oeuvre is deze voorstelling een waar feest van herkenning, terwijl het voor degenen die minder bekend zijn met zijn werk een unieke kans biedt om zijn prachtige creaties te ontdekken.

Over Robert Long

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. In zijn liedjes maakte hij vaak duidelijk dat hij voor het milieu en seksuele tolerantie was en tegen kapitalisme, kerk en hypocrisie. Tot op heden ervaren vele mensen steun en voelen zich begrepen door de nummers die Robert Long schreef. Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. Hij stierf in 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.

Credits

Zang: Jelle Cleymans Nele Goossens Sam Verhoeven Sandrine Van Handenhoven
Live ondersteund door een combo
Teksten en composities: Robert Long
Script: Ivo de Wijs
Samenstellers: Frank Jochemsen Marc Didden
Producent: Kristof Rutsaert