Cultuurcentrum De Schakel
Marijn Achten

Dez Mona & B.O.X.

LUCY
za 26 apr 25 20:00
za 26 apr 25
20:00
  • za 26 apr 25
    20:00
    Schouwburg, Waregem

Aan de hand van nieuwe muziek, waarachtige verhalen en bezwerende stemmen gaat LUCY op zoek naar de betekenis van thuiskomen in een versnipperde wereld.

In 2011 besloten Dez Mona & B.O.X (Baroque Orchestration X) om vernieuwende popmuziek te combineren met barokmuziek.

LUCY gaat over thuis zijn en verbondenheid in een wereld die vaak verwarrend is. Ze lieten zich inspireren door barokke oratoria, een soort muzikale verhalen waarin een personage belangrijke gebeurtenissen vertelt. In het verhaal worden gesproken stukken (recitatieven) afgewisseld met gezongen stukken en instrumentale muziek.

Normaal gesproken gaan traditionele oratoria over religieuze of klassieke thema's, maar LUCY behandelt sociale onderwerpen zoals identiteit, gemeenschap, individualiteit, samenhorigheid, activisme en tevredenheid, en de verbondenheid (maar ook de verdeeldheid) die daarmee gepaard gaat.

Kom en laat jezelf onderdompelen in de muzikale wereld van LUCY, een figuur die niet mannelijk of vrouwelijk is, en niet goed of slecht.

LUCY vergt van de toeschouwer enige concentratie, maar het is een geslaagd project van muzikanten die op zoek zijn naar een nieuwe vorm waarin de grenzen tussen genres irrelevant worden. Wie bereid is voor LUCY zijn hart en geest te openen, zal dus zeker niet worden teleurgesteld.

KnackFocus ★★★★