Cultuurcentrum De Schakel
Alex Schuurbiers

Ottla (support: Mondo)

Zittend clubconcert
do 28 nov 24 20:00
do 28 nov 24
20:00
  • do 28 nov 24
    20:00
    Schakelbox, Waregem

Bert Dockx brengt drie topmuzikanten mee om je in volledige jazz-rock-noise-ambient-vrijheid uit je stoel te spelen.

Ottla. Zo heette Franz Kafka’s geliefkoosde zus. En zo heet ook de nieuwe band van onze favoriete Belgische gitarist, de onvermoeibare Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans).

De band ontstond toen Dockx een stuk of vijf muzikanten rond zich verzamelde om het 25-jarige bestaan van Jazz Lab te vieren. Het eenmalige sextet wist niet van ophouden en vervelde uiteindelijk tot een vers kwartet dat een heerlijk bedwelmende blend speelt van jazz, rock, noise en ambient, met hier en daar een onverwachte hoge dosis elektronica erdoorheen.Trouwe Dockx-fan of nieuwe jazzvogel? Er staat je een ontdekkingsreis te wachten, want Ottla laat in onze club een nieuw album - genaamd Vogel - uitvliegen.

Support: Mondo

Mondo is een instrumentaal jazzrock trio opgericht door Waregemnaar Robin Vantomme, Bram Vanden Berghe en Stanny Rijckaert. Ze streven naar een uniek geluid door onconventionele grooves en stevige baslijnen te spelen en gebruik te maken van effectpedalen, synthesizers en co... Verwacht stevige riffs, gecombineerd met improvisatie en jazzy melodieën.

Credits

Ottla
Gitaar: Bert Dockx
Bas: Gerben Brys:
Sax, clarinet, synths: Thomas Jillings
Drums, percussion, gitaar, fx: Louis Evrard

Mondo
Elektronica en toetsen: Robin Vantomme
Elektronica en bas: Bram Vanden Berghe
Drum: Stanny Rijckaert