Cultuurcentrum De Schakel

Koken voor de toekomst: improvisatiekoken

Velt
di 25 feb 25 19:30 - 22:00
di 25 feb 25
19:30 - 22:00
  • di 25 feb 25
    19:30 - 22:00
    Leskeuken, Waregem

Improvisatiekoken is koken in omgekeerde richting. Je vertrekt niet van een recept, maar van de ingrediënten die je nog in huis hebben. Dat vraagt creativiteit en een portie durf, maar resulteert altijd weer in een verrassend lekker resultaat. Bovendien is improvisatiekoken goed voor het milieu én je portemonnee. Er gaat immers niets verloren.

Door gebruik te maken van een aantal handige combinatietechnieken leren we met een allegaartje aan seizoensgroenten, een greep uit onze voorraadkast en een aantal smaakmakers een ecologisch, gezond, volwaardig, mooi en vooral lekker bordje samen te stellen. Op die manier leren we flexibel en zelfredzaam koken en krijgt voedselverspilling geen kans meer. De kwaliteiten van elk ingrediënt worden immers ten volle benut.

Tijdens deze workshop leer je smaken, kleuren en texturen combineren tot een heerlijk gevarieerd bordje vol.

Wat breng je mee?

keukenhanddoek, snijplank en snijmes