Cultuurcentrum De Schakel
Flairck

Flairck

Back Alive
za 6 nov 21 20:15 - 22:00
za 6 nov 21
20:15 - 22:00
  • za 6 nov 21
    20:15 - 22:00
    OC ‘d Iefte @ Deerlijk
    Geweest

Folk is back alive and kicking in Deerlijk.

Folk in Deerlijk is een blijver. Enkele seizoenen terug, ontketende Seth Lakeman zich tot een waar podiumbeest en nu serveren we je de tijdloosheid van Flairck. De band met wereldfaam in de jaren 80, klinkt het ene moment als een soort akoestische heavy metal, het andere moment lijkt de muziek zo uit een oude film van Fellini of uit de diepste binnenlanden van Ierland te komen.

Een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan de rijke geschiedenis van Flairck; de fakkel werd doorgegeven aan een nieuwe generatie. Onder leiding van gitarist en bassist Pablo Ortiz, die sinds 2007 deel uitmaakt van de band, bestaat de nieuwe line-up uit de bassist en componist Joris Vanvinckenroye, fluitist Jeroen Goossens en de twee virtuoze violistes Anouk Sanczuk en Zhazira Ukeyeva. Dit team creëert een fonkelnieuw Flairck-geluid dat de prachtige traditie van de band in ere zal houden onder goedkeurend oog van de oorspronkelijke oprichters Peter Weekers en Erik Visser. 

In Deerlijk stelt deze nieuwe generatie muzikanten hun nieuwste cd Back Alive vol frisse arrangementen van de meest toonaangevende werken uit de lange Flairck-geschiedenis aan je voor. Verwacht je aan een brok energie met een hedendaagse toets én verfrissende kijk op een indrukwekkend muzikaal verleden.

Credits

Gitaren, compositie: Pablo Ortiz
Contrabas, compositie: Joris Vanvinckenroye
Fluiten, hobo, fagot: Jeroen Goossens 
Viool: Anouk Sanczuk en Zhazira Ukeyeva

www.flairck.com