Cultuurcentrum De Schakel
Fred Debrock

Dirk Roofthooft & Nabou Claerhout

Adjusting Hope
Het Laatste Bedrijf en Woodman (Thomas Janssens) presenteren i.k.v. ons openingsweekend:
za 28 sep 24 20:00
za 28 sep 24
20:00
  • za 28 sep 24
    20:00
    Kom naar de leesclub om 18.45u met Tom De Moor.
    Schouwburg, Waregem

Thomas Janssens schrijft en regisseert een monoloog voor één van onze grootste acteurs: Dirk Roofthooft. Opkomend jazztalent Nabou Claerhout tekent voor de originele live muziek.

Adjusting Hope is aangrijpend muziektheater dat in de complexe relatie duikt van schrijfster Susan Sontag en haar zoon David. Tegen de achtergrond van Sontags gevecht met leukemie ontvouwen zich spanningen, uitdagingen en momenten van verbondenheid. Allemaal typerend voor dit getroebleerd gezin. Terwijl zijn gevierde moeder haar hele leven artistieke genialiteit najoeg, bleef David alleen achter. Koortsachtig begon hij te zoeken naar wie hij was. Een identiteit om niet enkel 'de zoon van' te blijven, maar een authentiek en uniek persoon.

In Adjusting Hope worden de persoonlijke worstelingen van een moeder en haar zoon verweven met grotere maatschappelijke thema’s, resulterend in een krachtig verhaal over zelfvervulling, de nood aan nabijheid en de moeilijke maar onverwoestbare band tussen ouder en kind.

Een masterclass acteren, een toonvoorbeeld van samenspel, een illustratie van toneelschrijfkunst, een lesje in bescheiden regisseren.

Knack Focus

Credits

Concept, tekst en regie: Thomas Janssens
Spel: Dirk Roofthooft
Live muzikante: Nabou Claerhout
Set: Ruimtevaarders
Licht: Mark Vandenesse
Kostuums: Joëlle Meerbergen
Techniek: Lukas Vanhoutte
Foto’s: Fred Debrock