Cultuurcentrum De Schakel

Leesclub #1 Adjusting Hope

Tom De Moor
za 28 sep 24 18:45 - 19:45
za 28 sep 24
18:45 - 19:45

Ontdek de kracht van het verhaal achter Adjusting Hope met Dirk Roofthoofd & Nabou Claerhout tijdens onze gezellige leesclub en beleef de voorstelling op een nog intensere manier. Ben je ook nieuwsgierig naar het verhaal van David Rieff? 

In Zwemmen in de zee des doods beschrijft hij, als zoon van Susan Sontag, op intense wijze haar laatste momenten wanneer ze hoort dat ze aan leukemie lijdt en waarschijnlijk niet meer lang te leven heeft. Het enige doel van zijn moeder is overleven maar is geen kruid gewassen tegen de dood. Het is niet alleen het verhaal van David, als zoon, maar eveneens het verhaal van Susan Sontag, hoe ze was, hoe ze dacht en hoe ze heel erg aan het leven hield. 

Ontdek samen met Tom De Moor hoe Thomas Janssens dit boek gebruikte als uitgangspunt voor zijn voorstelling met Dirk Roofthoofd & Nabou Claerhout. Tom is als docent Engels en Nederlands aan de Ugent de perfecte persoon om je doorheen deze boekenclub te begeleiden.

Belangrijk: Je hoeft het boek zeker (nog) niet gelezen te hebben. Ook als je enorm wordt aangesproken door de inhoud, ben je van harte welkom!

Praktisch

  • Wanneer: zaterdag 28.09.2024
  • Start: 18.45u
  • Waar: Foyer Schakelbox
  • Prijs: gratis (reserveren is verplicht)

Aansluitend kan je om 20.00u naar de voorstelling Adjusting Hope met Dirk Roofthooft & Nabou Claerhout. Koop hier je ticket voor de voorstelling.

--

Je kan dit boek ontlenen in de bib. Er werden speciaal voor onze leesclub extra exemplaren voorzien! Klik hier om je exemplaar te reserveren.