Cultuurcentrum De Schakel
Pexels / Maria Verkhoturtseva

Fermenteren

De Plek/Renate Coen
ma 17 feb 25 en di 18 feb 25
ma 17 feb 25
en
di 18 feb 25

Leer hoe je gemakkelijk kunt fermenteren en verwen je buik!

Ontdek de wonderlijke wereld van fermentatie tijdens een ontspannen workshop. Leer alles over dit bijzondere proces waarbij voeding een complete smaaktransformatie ondergaat. Van melk die verandert in yoghurt tot witte kool die wordt omgetoverd tot heerlijke zuurkool - ontdek hoe het allemaal werkt en leer de kneepjes van het vak.

Wist je dat gefermenteerde voeding boordevol probiotica zit? Het is niet alleen supergezond, maar ondersteunt ook een goede darmflora en versterkt je immuunsysteem. En het beste van alles? Fermenteren is eigenlijk heel gemakkelijk en ontzettend leuk. Kom naar onze leerrijke workshop en ga naar huis met nieuwe kennis én een paar fermentaties in de maak!

--
Benodigdheden: plankje, aardappelmesje, thermos en 2 bokalen of weckpotten

Leuk om te doen:

Bereid je voor op het einde van de wereld door deel te nemen aan LANDMAAL op 15 februari, een rebelse proeverij geleid door theatermaker Sien Vanmaele. Klik hier.

Credits

Deze workshop wordt met veel passie en deskundigheid geleid door Renate Coen (van De Plek - Aalst).