Cultuurcentrum De Schakel

Stijn Van de Voorde

Video killed the video star
Try-out
za 14 dec 24 20:00
za 14 dec 24
20:00
  • za 14 dec 24
    20:00
    Schouwburg, Waregem

Stijn Van de Voorde, bekend van zijn succesvolle show For Those About To Rock I Salute You, heeft met zijn nieuwste project de pijlen gericht op een ander fascinerend aspect van de muziekwereld: de videoclip. Nu we in 2025 de 50ste verjaardag van 'Bohemian Rhapsody' vieren, wordt het steeds interessanter om te begrijpen wat een videoclip echt tijdloos maakt. Stijn onderzoekt niet alleen de pioniersjaren van de videoclip met legendes als Brian Johnson (AC/DC) en Paul Stanley (KISS), maar belicht ook de invloed van MTV op de muziekindustrie en de evolutie van de videoclip door de jaren heen.

Met meer dan 20 jaar ervaring bij Studio Brussel, ontmoetingen met muzikale grootheden als Dave Grohl en Lady Gaga, en een rijk repertoire aan muziekdocumentaires, belooft Stijns voorstelling een visueel en auditief spektakel te worden. Verwacht exclusieve interviews met wereldsterren, gedurfd empirisch onderzoek en een flinke dosis eigenzinnigheid - compleet met een zelf geregisseerde videoclip op een iconische locatie.

Over Stijn:

Stijn Van de Voorde werkt intussen meer dan 20 jaar voor Studio Brussel. Hij mocht muzikale legendes als Dave Grohl, Metallica, Lady Gaga en Billie Eilish ontmoeten. Hij presenteerde jarenlang de main stage van Rock Werchter en maakte succesvolle muziekdocu’s (California Love, Rock ’n’ Roll High School, Great! Britain, Studio Ibiza en Burning Man).

Credits

Show Vooruit: Lynne Vermeulen