Cultuurcentrum De Schakel

De Kleinste Steeple ‘draakt’ zich een weg door Park Baron Casier.

Starten doen we met Kapitein Winokio die op het grote podium een onvergetelijk middagconcert komt spelen en hij brengt daarvoor zowaar de zee met zich mee. Na deze opener van formaat barsten in alle hoekjes en kantjes van het park bubbeltjes vol waaghalzerij, knutselerij en circusgedoe fleurig open.

De Nederlandanders van Stichting Hendrick-Jan De Stuntman doet iets met springveren en leuke muziek, Cie Charlie serveert ons een hilarische boksmatch en Ultima Thule leert ons hoe je van een ‘ik’ een ‘wij’  maakt in een oogwenk. De twee doorwinterde acrobaten van Double Take Cinematic trakteren je op hun magistrale kunstjes.  Voor de innerlijke knutselmens serveren we Döner Kleibäb en wie zijn ogen niet goed openhoudt zou wel eens over een draakje van Cie 4 saisons kunnen struikelen. Tal van Waregemse verenigingen en vrijwilligers draperen rond dit geestig allegaartje een mix van doe- en speelactiviteiten voor jong en oud en natuurlijk staat ons huisorkest Ap & Diks alweer te popelen om jullie te verrassen.

Zo zie je maar, ook in 2021 blijft De Kleinste Steeple de hoogmis voor families, avonturiers en nieuwsgierigen tijdens de Waregem Koerse Feesten.

Kaat Pype
Kapitein Winokio
Tijdens dit swingende ZOMER AAN ZEE concert zingt Kapitein Winokio om 12.30u - samen met zijn muzikale matrozen - hartverwarmende melodietjes uit RADIO WINOKIO. Op reis in eigen land met heerlijke Caraïbische ritmes en zomerzonnige hits. Hoe heerlijk is dat? Kapitein Winokio is een meester in zijn vak en brengt jou en je Kampioenen moeiteloos in vakantiestemming. Wàt gaan wij doen? Zingen, swingen en chillen in de hangmat naast de barbecue - I love you! Breng alvast je boterhammetjes mee want tijdens dit lunchconcert voorzien we een gezellige picknickweide.

Cie 4 Saisons - Joséphine, transport sauvage

14.30u / 16.30u /////////////////////////////////////////////       

Op een dag ergens aan het einde van de Middeleeuwen viel, de verschrikkelijke vuurspuwende draak en prinsessen-verslinder, in een diepe slaap. Wanneer hij eind augustus door spelende kinderen wordt gewekt, blijkt hij veranderd te zijn in een vriendelijk speelgraag en muzikaal wezen. Enige nadeel is zijn formaat, hij is nog steeds veel te groot!

niet te missen - niet te missen - niet te missen

Instituut voor Volkswarmte - Döner Kleibäb
Doorlopend vanaf 14.00u ///////////////////////////////////////////// 'Döner Kleibäb', Play Dough voor gevorderden Al eeuwenlang strekt de pita, een verfijnde Oosterse delicatesse, tot voordeel van wie graag de handen vuilmaakt. Serdi en zijn broer serveren reepjes klei recht van de grote homp, waar u lustig mee kunt kliederen, al dan niet met looksaus. Eens uw boetseerwerk klaar, gaat het voor een kleine afbaksessie weer de spies op, waar alle kleikunstwerken samengeplakt worden tot één gesammtkunstwerk, een heuse toren van kebabel.

niet te missen - niet te missen - niet te missen

Stichting Hendrick-Jan De Stuntman - Springtime ('20)
14.30u / 15.30u / 17.00u ///////////////////////////////////////////// ‘Springtime' is een pure en grappige straatvoorstelling die bij iedereen tot de verbeelding spreekt, jong en oud, gemaakt met oog voor detail. Een man en een vrouw hangen aan industriële veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een beperkte bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn. Een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal.
Cie Charlie - Peek-A-Boo ('40)
14.00u / 17.30u ///////////////////////////////////////////// Elke dag gaan ze met elkaar op de vuist: voor een ei, een verloren weddenschap, een vrouw, in voor- en tegenspoed, voor vergane glorie, voor eeuwige roem. Het zijn bohemers, boksers, broers ! Slechts één wordt de King van de Ring. En de dag nadien begint alles van voren af aan. Peek-a-Boo! is een straattheatervoorstelling voor jong en oud, een boksmatch vol kluchtige acrobatie en onweerstaanbare slapstick. 'Peek-a-Boo!' the Fight of the Century die als een frisse wind doorheen de burleske traditie waait!
Ultima Thule - Wij
Doorlopend vanaf 14.00u ///////////////////////////////////////////// In ‘wij’ gaat het theatergezelschap Ultima Thule op zoek naar kleine dingen die mensen binden. Hoe worden we een groep, een gemeenschap, WIJ? Je staat voor een raadselachtig gebouwtje en wordt voor een keuze gesteld. Kuiken, spiegelei of braadkip? Let op! Er is maar één goede keuze! Kies je juist? Dan behoor je tot de bevoorrechte groep die binnen mag in de fabriek. Je bent er getuige van een verrassend ritueel waardoor je nooit meer alleen 'ik' bent, maar voor altijd 'wij'.
Double Take Cinematic - Jump cut ('40)
13.30u / 16.30u ///////////////////////////////////////////// In 'Jump cut' wordt je uitgenodigd in de woonkamer van Raphael en Summer. Een surrealistische inkijk in hun leven, geïnspireerd op de cinematografische visie van Tim Burton en Terry Gilliam. Het verhaal van ons acrobatisch duo door tijd en ruimte, vol symboliek, paradoxale geluideffecten en een unieke combinatie van acrobatie en cinematografie.