Cultuurcentrum De Schakel

          

Laat je inspireren door Internationale Vrouwendag met een selectie van films en podiumvoorstellingen die je ongetwijfeld moet zien! Duik in het leven van Sisi, die zich niet laat beperken door haar rol als keizerin, ontdek de waarheid achter #MeToo en laat je meeslepen door de film Everything Everywhere all at once, die goed is voor maar liefst 10 Oscarnominaties.

Op zoek naar een gezinsuitje? Check zeker Figure It Out, een indrukwekkende choreografie van Talitha De Decker. Of laat je betoveren door een unieke combinatie van levenslustige folk met doedelzakken en de eigenzinnige twist van Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, uitgevoerd door het internationale gezelschap Marvara.

Als kers op de taart strijken we eind maart neer in Desselgem met plan D.  Miss Wifi leert de kinderen experimenteren en volwassenen kunnen genieten van de sensuele klanken van De Spleet in het voorprogramma van Willy Organ.

Maar dat is nog niet alles! In april komt Eva Binon langs met haar onmisbare theatervoorstelling Catharsis. We zijn klaar voor een krachtige en inspirerende periode, vol vrouwelijk talent.

Mis deze unieke kans niet en kom genieten van al dat vrouwelijk enthousiasme!

 • Eva Binon & Jason Dousselaere

  Catharsis
  vr 28 apr 23

  Actrice Eva Binon (Loslopend wild) en muzikant Jason Dousselaere (The Violent Husbands) werkten vorig seizoen samen in De Schakel aan Catharsis. Ze lieten onze residentieruimtes proper achter en beloven je met hun vertellingen emotioneel te zuiveren. 

 • Ensemble Leporello

  Miss Wifi & Koebrev experimenteren
  De meest spectaculaire familievoorstelling van het jaar op Plan D:
  za 1 apr 23
 • Willy Organ (support: De Spleet)

  IN HET KADER VAN PLAN D:
  wo 29 mrt 23

  De undergroundkoning van het Vlaamse levenslied komt naar Desselgem en brengt in zijn zog De Spleet mee.

 • Marvara + Oscar Beerten & Mikko Malmivaara

  The Nordicolour Experience.
  vr 17 mrt 23

  In de reeks ‘te volgen beloftevolle twintigers met liefde voor Scandinavische folk’ knutselen we voor jou Ikea-gewijs het podium in elkaar voor een energiek concert met Marvara en Raske Drenge.

 • Talitha De Decker

  Figure it out!
  Een flitsende dansvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.
  za 11 mrt 23

  Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit in een voorstelling van choreografe Talitha De Decker. Figure it out! pakt je in met een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen. 

 • Everything Everywhere All At Once

  Goed voor 7 Oscars:
  wo 15 mrt 23
  en
  za 25 mrt 23

  Everything Everywhere All At Once, de filmhype van de voorbije zomer komt eindelijk bij ons. Zoals de titel reeds doet vermoeden is het plot niet in één zin te vatten.

 • She Said

  i.k.v. Internationale Vrouwendag
  ma 6 mrt 23
  en
  wo 8 mrt 23

  ‘She Said’, over het onderzoek naar Harvey Weinstein, is een pamflet voor de vrouwelijke stem. - ★★★★ de Volkskrant

 • Corsage

  wo 1 mrt 23
  en
  ma 13 mrt 23

  Een film die stoutmoedig het koninklijke bestaan durft te benaderen. - ★★★★ De Standaard