Cultuurcentrum De Schakel
Charlie De Keersmaecker

Stef Kamil Carlens & The Swoon

do 31 okt 24 20:00
do 31 okt 24
20:00
  • do 31 okt 24
    20:00
    Schakelbox, Waregem

Alleskunner, bekend van dEUS en Zita Swoon, presenteert in intieme setting zijn nieuwe plaat. Verwacht een betoverende avond waar Stef Kamil samen met een uitstekende band zijn rijke muzikale geschiedenis verkent en een voorproefje geeft van zijn nieuwe werk.


Stef Kamil Carlens (dEUS, Zita Swoon) werkt 30 jaar na zijn debuut zijn 20ste album af. Verwacht alles van rauwe blues, speelse theatraliteit, doorvoelde melancholie tot super-funky escapades.

Stef Kamil Carlens is als artiest onmogelijk in 1 vakje te klasseren. Hij is zanger, muzikant, componist, producer, theatermaker, ontwerper én beeldend kunstenaar. 1993 was het jaar dat hij met de E.P.’s Zea van dEUS en Jintro Travels The Word In A Skirt van z’n eigen A Beatband (later Moondog Jr. en uiteindelijk Zita Swoon) voor het eerst op de radar van pers en publiek verscheen.

30 jaar later werkt hij z’n 20ste album af in zijn eigen The Rabbit Field studio nabij Antwerpen en heeft hij vele honderden live shows op de teller in binnen-en buitenland. 2024 wordt het jaar van fonkelnieuwe muziek, met een ganse tour met de stomende live band, The Swoon. 

Credits

Stef Kamil Carlens & The Swoon: 

Nel Ponsaers - Roland Juno 106 & Jupiter 8 synthesiser, Casioclub M-100, Wurlitzer piano, vocals
Rahmat Emonds - violin, electric guitar, vocals
Alban Sarens - Philicorda organ
Nicolas Rombouts - electric bass & upright bass, vocals
Stef Kamil Carlens - electric, acoustic & resophonic guitar, vocals