Cultuurcentrum De Schakel

Kamiel Spiessens & Co

Spiessens Spartelt
Een humoristisch houvast temidden van alle chaos en verwarring! 
wo 13 nov 24 20:00
wo 13 nov 24
20:00
  • wo 13 nov 24
    20:00
    Schouwburg, Waregem

Stap in de wonderlijke wereld van Kamiel Spiessen & Co tijdens zijn gloednieuwe theatershow.

Wat mag ik tegenwoordig wel en wat mag ik niet meer, vraagt Kamiel zich af? De zekerheden van vroeger zijn net zo stabiel als een pudding in een springkasteel! Zelfs macho Snelle Eddy twijfelt aan zijn identiteit, nu steeds meer mannen overstappen naar een vrouwenlichaam. Maar: 'Is het gras echt groener aan de
overkant?', geeft Kamiel als bedenking.

In deze show werpt Kamiel zich trouwens op als inspirerende levenscoach. 'Zolang ge spartelt, leeft ge nog... en is alles mogelijk!' Ge moet erin blijven geloven! Net zoals zanger Ronny King, die zichzelf ziet als headliner op Pukkelpop en Jimmy B, die Ken wil spelen in de volgende Barbiefilm!

En wat met al die nieuwe technologieën? Kamiel constateert dat hij niet de enige is die verdwaalt in het doolhof van apps, emoji’s en accounts. Firmin de bokser is nu al helemaal het noorden kwijt. Na een volle uppercut tijdens de laatste boksmatch, kan hij zich geen enkel wachtwoord meer herinneren!

Ontwijk een digitale knock-out en geniet van de eigenzinnige visie van Kamiel Spiessens op het leven van vroeger en nu.


Levende legende

Chris Van den Durpel kan gerust gezien worden als een van ’s lands grootste komieken uit de jaren ’90 en ’00. Met zijn typetje Kamiel Spiessens maakte hij verschillende muzikale evergreens, waaronder de nummer één hit ‘Het isj nie moeilijk, het isj gemakkelijk!’. Al de Spiessens-singles samen zijn goed voor maar liefst 70 weken aan Ultratop-50 noteringen. De film rond Kamiel Spiessens die uitkwam in 1997, ‘Oesje’, staat eveneens nog steeds in de top tien van kassuccessen in de Belgische bioscopen. Inmiddels is Kamiel aan zijn tweede avondvullende theatershow toe.