Cultuurcentrum De Schakel
Ivy Falls

Ivy Falls

vr 22 nov 24 20:00
vr 22 nov 24
20:00
  • vr 22 nov 24
    20:00
    Schakelbox, Waregem

Met Ivy Falls springt de Waregemse Fien Deman in het diepe. Het is haar soloproject, nadat ze met de orkestrale pop van I will, I swear hartkamers herinrichtte en eerder samenwerkte met Illuminine en Satin Jackets. Het nieuwe album toont haar liefde voor indie pop / folk, met invloeden van Julia Jacklin, Nick Drake, Feist en Sufjan Stevens.

Na twee EP’s, Mean Girls (2017) en The Light (2019), volgt nu haar debuutalbum. Deman schreef het toen ze scheuren in haar leven zag ontstaan na een relatiebreuk, het verlaten van haar thuis en in een tijd van onzekerheden terechtkwam. Schrijven was een manier om haar te heroriënteren en te ontdekken waarmee ze haar lege 'huis' kon vullen. Als een soort neveneffect ontstond er een album. Alles kreeg een andere vorm aan: een nieuw leven, plek, mensen en een heel eerlijk album.

Fiens kenmerkende stem speelt zoals voorheen de hoofdrol in elk nummer, maar toont maturiteit en schakeringen als nooit te voren. Live laat Fien zich omringen door Trui Amerlinck (Tsar B, Mayorga), Jasper Morel (Black Box Revelation) en Simon Raman (Steiger).

Voor fans van The Bony King of Nowhere, Sam De Nef, Camille Camille en Pitou.