Cultuurcentrum De Schakel
Diego Franssens

VAN DEN BEGIN speelt REYMER

A family Affair.
za 11 jan 25 20:00
za 11 jan 25
20:00
  • za 11 jan 25
    20:00
    Schouwburg, Waregem

Een autobiografisch concert van familie Van den Begin/ Reymer.

Na een zeer turbulente tijd, gevolgd door enkele jaren van stilte, stapt Tine Reymer samen met man Peter Van den Begin en dochters Charlie en Thelma de bühne op. Aan de hand van songs uit de twee albums van REYMER brengen ze openhartig hun verhaal over de jaren van voortdurend doorrazen, over de crash van Tine en de jaren van stilvallen, over hoe het gezin overeind kon blijven nadat alles op losse schroeven stond. En dit allemaal met een luide lach en een toevallige traan.

Peter Van den Begin vertelt het verhaal als volgt: “Eind 2019 bracht Tine ‘Rebel Heart’ uit, haar tweede album onder de naam REYMER. Eén dag na het release-concert in de AB ging het licht uit, het maakproces van het album had haar fysiek en mentaal helemaal uitgeput. De theatertour die zou volgen werd afgezegd en de plaat kon dus niet echt geboren worden. Vorig jaar kwam de vraag of Tine weer wou optreden, ze twijfelde. Het was Charlie, onze oudste dochter, die voorstelde om het met ons vieren te doen. Iedereen vond het een spannend idee, we bekeken dit project als een experiment waarbij we via de songs van Tine ons verhaal - met de nodige humor - konden delen. Het was het spannendste dat ik ooit gedaan heb op een podium, maar de voldoening was nog nooit zo groot, het smaakt voor ons allen naar meer.”

Verbondenheid. Dat was wat mijn vrouw en ik zagen en voelden in de zaal. Niet in een vanzelfsprekende vorm, maar wel met het constante gevoel dat die verbondenheid het waard is om voor te vechten. Alsof je als bezoeker live getuige bent van het lijmen van kleine barstjes in de mooiste vaas ter wereld.

Tijs Vanneste

Credits

Zang en toetsen: Tine
Zang, percussie en trompet: Peter
Zang, percussie en toetsen: Charlie
Zang, percussie en gitaar: Thelma