Cultuurcentrum De Schakel
Schepen Pietro Iacopucci, nieuwe directeur Lies Deschietere en waarnemend directeur Nico Duquesne

Lies Deschietere komt als nieuwe directeur thuis in cc De Schakel.

ma 18 dec 23

Witte rook stijgt op uit de toneeltoren van Cultuurcentrum De Schakel: Lies Deschietere (43), een doorgewinterde cultuurprofessional met West-Vlaamse roots, zal vanaf 1 januari de rol van nieuwe directeur op zich nemen, waarbij ze de fakkel overneemt van Nico Duquesne. Met een rijke culturele en zakelijke achtergrond, opgebouwd bij gerenommeerde huizen zoals NTGent, Companie Cecilia, Theater Antigone, … en als programmator bij Schouwburg Kortrijk en Nextfestival brengt Lies een schat aan ervaring mee uit de kunst- en cultuursector. Lies werkte in het verleden een aantal keren mee aan het programma van cc De Schakel en is dus geen nieuw gezicht voor het huis. 

“Doorheen de jaren kon ik op verschillende manieren mijn liefde voor kunst en cultuur vormgeven. Daarin speelde De Schakel van bij het begin een belangrijke rol. De kans om een schakel te zijn in het toekomstverhaal van cc De Schakel neem ik dankbaar aan. Het voelt een beetje als thuiskomen en ik heb enorm veel zin om me in De Schakel te settelen en met een gemotiveerd team de brug tussen kunst en publiek te slaan. Dat warme gevoel van thuiskomen wil ik ook overbrengen naar de bezoeker,” zegt Lies enthousiast.

Pietro Iacopucci, schepen van Cultuur, benadrukt het belang van Lies' aanstelling: "Met Lies haalt het cultuurcentrum een nieuwe inspirerende leider binnen met oog voor zowel artistieke als zakelijke aspecten, die weet hoe je moet bouwen aan een huis en die met haar kunstminnende persoonlijkheid het cc zal doen borrelen en bruisen."

Het team van cc De Schakel kijkt vol verwachting uit naar de samenwerking met Lies Deschietere en is ervan overtuigd dat haar visie en leiderschap een bloeiende culturele toekomst voor Waregem zullen waarborgen.