Cultuurcentrum De Schakel

Tristan + Oyesono

Double bill:
vr 16 feb 24 20:00 - 22:00
vr 16 feb 24
20:00 - 22:00
  • vr 16 feb 24
    20:00 - 22:00
    Schakelbox, Waregem

Double bill, dat wil zeggen: dubbel genieten. Twee voorstellingen voor de prijs van één, daar hoef je geen 2 keer over na te denken. Laat je verrassen door:

Tristan

Ze speelde onder meer Gent Jazz plat en toerde in het voorprogramma van TaxiWars en Tamino, met een live show waar de muzikaliteit en kunstzinnigheid van af spat. Nu is onze Schakelbox aan de beurt.

Tristan is het alter ego van de Belgische ambient pop-artieste Isolde Van den Bulcke, één van Belgiës meest veelbelovende talenten uit de muziekscene. De Morgen omschreef haar geluid als ‘een snuifje Hiatus Kaiyote, een wolkje Kate Bush, een onsje Bat For Lashes, ergens tussen kraut-, post- en jazzrock’ en Red Bull Elektropedia had het over ‘ambient pop that sounds dark, spacious and full of jazz’. Wij houden het bij ‘wow’. En die wow-factor werd vorig seizoen nog versterkt door haar korte residentie in de Schakelbox, waar ze met een schare topmuzikanten, make-upartiesten en decorbouwers een wondermooie videoclip van Wellif inblikte. 


Oyesono

Oyesono (spreek uit als Oh Yes Oh No) is de nieuwe sensatie in de Belgische muziekscene. De synergie van Jasper Maekelberg en Billie Leyers resulteert in een uiterst unieke sound. Billies stem zweeft ijl, mysterieus en verleidelijk door de lucht. Jaspers stem is diep, aards en betoverend. 

Maekelberg is zonder twijfel een van de meest gegeerde muzikanten/producers in België en ken je misschien van onder andere Warhaus en Faces on TV.


Verwacht je aan een double bill waar je ‘wow’ tegen zal zeggen!