Cultuurcentrum De Schakel
Monday Jr

Trombone Ensemble Nabou Claerhout

vr 22 mrt 24 20:00
vr 22 mrt 24
20:00
  • vr 22 mrt 24
    20:00
    Schouwburg, Waregem

Jazz in De Schakel? Yes! Met vijf (VIJF!) trombones wordt het genieten geblazen!

Stel je voor: vijf getalenteerde trombonisten die samensmelten met een driekoppige ritmesectie om een unieke muzikale synergie te creëren. Dat is het Trombone Ensemble van Nabou Claerhout, een langverwacht project dat tot leven kwam in het voorjaar van 2022 dankzij Jong Jazztalent Gent en Rataplan. 

Als componist heeft Nabou het volledige repertoire van het ensemble zelf geschreven. Hierbij verkent ze de vele mogelijkheden van de trombone, waarbij ze je eerst verwent met warme, zachte en dragende delen van de trombone om je vervolgens omver te blazen met het pittige en kordate karakter van de schuiftrompet.

Ondanks de ongewone bezetting van 5 diverse jazztrombonisten slaagt het ensemble erin om een homogene klank te produceren die barst van speelsheid en kleine details. Nabou zocht zorgvuldig de juiste muzikanten voor het ensemble en koos voor trombonisten met specifieke klankkleuren en persoonlijkheden. Met het Trombone Ensemble brengt Nabou Claerhout een nieuwe dimensie naar de wereld van jazzmuziek en belooft een unieke muzikale ervaring vol speelsheid, energie en creativiteit. 

We kunnen niet wachten om het resultaat te horen!

Zoveel trombones die in gesprek gingen, met elkaar en met alles wat we van hen verwachten, zowel de muzikanten als het publiek hadden er zichtbaar plezier in …

Jazz&Mo’

Over 

Nabou Claerhout is een Belgische jazz trombonist, componist en bandleider. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Nabou Claerhout heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de Jong Jazztalent Gent Award in 2018 en de Sabam Jazz Award in 2020. Ze heeft opgetreden op vele festivals en podia in België en Nederland en heeft samengewerkt met verschillende jazzmuzikanten. Naast haar Trombone Ensemble leidt ze ook haar eigen Nabou kwartet.

Credits

Trombone en composities: Nabou Claerhout 
Trombone: Jeroen Verberne, Rory Ingham, Peter Delannoye, Tobias Herzog
Gitaar: Gijs Idema
Contrabas: Cyrille Obermüller
Drums: Daniel Jonkers