Cultuurcentrum De Schakel
Jostijn Ligtvoet

Zirkusspektakel FahrAway (CH)

Ballett
Internationaal topcircus voor jong en minder jong.
vr 21 jun 24 - zo 23 jun 24
vr 21 jun 24
-
zo 23 jun 24

Geen tutu's, spitzen of klassieke choreografieën, maar wel een fantastisch schouwspel met voorhamers, heftrucks, spanbanden, humor, muziek en …

… als je elegante dansers en sprongen verwacht, kun je eerder een ballet van paletten verwachten! Als bouwvakkers en sloopwerkers stapelen de artiesten massa’s planken op elkaar om een cirkelvormige boog te vormen die opzettelijk instort. Als een echte artistieke fabriek bouwt het circus wankele torens met daartussen een zelfgemaakte trapeze. Zo zetten ze een plezante machine in gang die niet te stoppen is. 

In deze robuuste voorstelling doen zeven artiesten heel wat stof opwaaien. Ongewoon circus zoals we het graag zien in Park Baron Casier: explosief, spectaculair en poëtisch met pakkende, pulserende livemuziek


Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Doe je mee?

De afdeling hout van het VIBSO en Dries Warlop maken een grote boom in afvalhout en paletten i.s.m. ons huis. In een aantal sessies bouwen ze een levensgrote boom met gezellige bankjes, die zal pronken aan ons zomercircus. En dat is nog niet alles: Heb je zin om zelf mee aan de slag te gaan? Kom een uurtje voor de voorstelling om de boom (aan de tent) te beschilderen tot een eigen kunstwerk.

En wie weet kom je deze boom én je kunstwerk later nog eens opnieuw tegen!
--

Over Zirkusspektakel FahrAwaY

Zirkusspektakel FahrAwaY is klein maar fijn circus, dat je misschien nog kent van het wintercircus Wo Ist Toby uit 2019. Ze brengen circus, vakmanschap en muziek bij elkaar in verfrissende en charmante voorstellingen. Het multi-gedisciplineerde collectief bestaande uit Valentin Steinmann, Solvejg Weyeneth, Nina Wey en Donath Weyeneth, werd voor de voorstelling Ballett uitgebreid met clown en percussionist Luca Lombardi, contrabassist Lukas Keller en de Nederlandse jongleur Liza van Brakel.

Samen bouwen ze in Ballett aan een fantastische voorstelling vol verrassende elementen die je nog nooit in een circustent hebt gezien. Nog een leuk weetje: alle muziekinstrumenten zijn zelf gebouwd.

Credits

Met: Nina Wey, Donath Weyeneth, Solvejg Weyeneth, Valentin Steinmann, Liza van Brakel, Luca Lombardi en Lukas Keller
Techniek: Jonas Schaller
Kostuums: Franziska Born et Sandra Frank

www.zirkusfahraway.ch