Cultuurcentrum De Schakel
Taike De Wilde

RHEA

support: KNEUS + kortfilm KLETTE
za 6 apr 24 20:00 - 22:30
za 6 apr 24
20:00 - 22:30
  • za 6 apr 24
    20:00 - 22:30
    Schakelbox, Waregem

"De beste Belpop van het moment" - De Morgen

Rock ’n roll is springlevend! En dat mede dankzij Gentse band RHEA. Het vijftal verscheen ten tonele in 2016, met finaleplaatsen in zowel De Nieuwe Lichting als Humo’s Rock Rally. Sindsdien verzamelde de band al een trouwe fanbase met hun luide, maar complexe sound. Met strakke gitaar riffs als handelsmerk, speelden de rockers als support shows voor Wolfmother en Royal Blood naast allerlei eigen shows. 

Hun debuutalbum Lust For Blood kwam uit in 2020, en de single ‘Rather Be Nothing’ werd nummer 1 in de Afrekening, waarmee RHEA een einde maakte aan het Maneskin tijdperk. 

Eind 2021 speelden ze een uitverkochte show in de AB-box, en nu is het aan Waregem. Oordopjes zijn te krijgen aan de ingang ;-)

 

Support act: KNEUS

KNEUS is het avontuurlijk liefdeskind van Jens Verschueren (zang & gitaar), Anton Puttemans (bas) en Levi Verbauwhede (drum). De drie Waregemse vrienden bundelden begin 2018 hun muzikale uitspattingen in de rockband KNEUS. Naast een stevig eigen repertoire bracht het trio tijdens optredens ook bijzondere covers van culturele helden als Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Paolo Nutini, Buffalo Springfield en Red Zebra. 

Na een lange coronapauze werd het steeds moeilijker om de drukke agenda’s te combineren. KNEUS besloot daarom in mei 2022 op brugpensioen te trekken. Maar op 6 april komen ze eenmalig terug om de duistere Schakelbox op te zwepen en de Waregemnaars klaar te stomen voor de doortocht van orkaan RHEA.Het Gentse RHEA deed de temperatuur hoog oplopen tijdens een sublieme show in de AB - Ancienne Belgique Box.

Dansende Beren

Extra

Als kers op de taart kan je voor de concerten naar de kortfilm 'Klette' van de jonge filmmaker en winnaar van de Ensor-award Michael Abay gaan kijken met Jennifer Heylen in de hoofdrol.

Morgane woont nog steeds bij haar moeder, heeft haar studie niet voltooid en worstelt in de liefde, blijvend steken in kortstondige affaires. De film, sterk beïnvloed door het Brusselse stadsleven, werpt de vraag op of Morgane een 'Klette' is of simpelweg een jongvolwassene die worstelt met het maatschappelijk verwachte levenspad.

Programma

20.00u: Kortfilm 'KLETTE'
20.30u: KNEUS
21.30u: RHEA

(uren onder voorbehoud)