Cultuurcentrum De Schakel

The Old Oak

ma 22 jan 24 20:00
ma 22 jan 24
20:00

Tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach lanceert met zijn laatste film ook een oproep om solidariteit en verdraagzaamheid t.o.v. achtergestelde groepen in onze maatschappij.

Regisseur Ken Loach staat al jaren garant voor sociaal en politiek engagement. Intussen is de man 87 jaar en omschrijft hij deze film als z’n sluitstuk. Hij slaagt er opnieuw in om een krachtig stukje menselijke cinema te maken die raakt en zelf oprecht hoop durft te geven voor de toekomst.

Tommy Joe, de eigenaar van The Old Oak, runt een café in een Engels dorp dat al geruime tijd in verval is. De sluiting van de mijnen ligt al lang achter hen, de meeste jongeren zijn vertrokken en de achtergebleven bewoners voelen zich in de steek gelaten door het systeem. Ondanks dat The Old Oak het laatste café in het dorp is, hangt er een onzekere toekomst boven. Met goedkope en beschikbare huizen is het dorp een aantrekkelijke locatie geworden voor Syrische vluchtelingen die asiel hebben gekregen. Brengen zij het dorp en The Old Oak naar de afgrond, of bieden zij juist een nieuwe kans?

The Old Oak
Regie
Ken Loach
Cast
Dave Turner, Ebla Mari, Debbie Honeywood
Speelduur
90 min
Releasedatum
wo 25 okt 23
Jaar
2023
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Ken Loach’s fierce final call for compassion and solidarity

★★★★ The Guardian


Cannes 2023 – Nominatie Gouden Palm