Cultuurcentrum De Schakel

Roter Himmel

wo 6 dec 23 en ma 11 dec 23
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
wo 6 dec 23
en
ma 11 dec 23

Vier jonge mensen, oude bekenden, nieuwe vrienden komen bijeen in een vakantiehuis. Het bos eromheen begint door de droogte te ontbranden, net als hun emoties.

Christian Petzold, boegbeeld van de hedendaagse Duitse Cinema schotelt je deze lyrische, gelaagde zomerfilm voor. Kom op een koude dag genieten van de zonnestralen die deze film op je neerlaat. Petzold kreeg het idee voor deze film na een besmetting met het coronavirus. Nog nooit had hij zo hard verlangt naar fysiek contact, buiten zijn, je open kunnen stellen voor anderen…

In een klein vakantiehuis aan de Baltische kust worden de warme dagen al wekenlang niet onderbroken door regen. Leon en Felix zijn daar om de zomer door te brengen, maar Leon, een jonge schrijver, neemt zichzelf te serieus om echt van de tijd te genieten. Onverwacht delen ze het vakantiehuis met Nadja, een jonge vrouw die volop geniet van de zon, de zee, het zand en de liefde. Terwijl de omliggende uitgedroogde bossen in brand staan, laaien ook hun emoties op: geluk, lust, liefde, maar ook jaloezie en wrok. Terwijl de bossen razendsnel in brand vliegen, branden ook hun gevoelens.

Roter Himmel
Regie
Christian Petzold
Cast
Paula Beer, Enno Trebs, Jonas Dassler, Thomas Schubert, Langston Uibel
Speelduur
103 min
Releasedatum
wo 6 sep 23
Jaar
2023
Land
Duitsland
Taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Een onweerstaanbare film

★★★★ De Standaard


Berlinale - Winnaar Zilveren Beer