Cultuurcentrum De Schakel

Rookie

za 6 jan 24 20:00
za 6 jan 24
20:00

Wegens het grote succes en de aanhoudende vraag, hebben we besloten om Rookie te vervangen door Het Smelt! 

"Rookie is een film die een geur van verbrand rubber en verschaalde pils uitwasemt, en bevolkt wordt door ongewassen karakterkoppen die in elke huidplooi opgewaaid stof hebben zitten. Dit is België zoals je het in de bioscoop maar zelden ziet. - De Morgen

Nicky is een motorrijder pur sang. Hij gaat elke race tot het uiterste, niet voor het geld, maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij heeft het moeilijk om dit nieuwe leven te aanvaarden, maar vindt steun bij zijn schoonzus Vero en haar zoon Charlie. Toch steekt de roep van adrenaline en kicks al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog waar te maken. Ook al wordt het al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

Een pakkend verhaal over gebroken dromen en tweede kansen, maar ook over de flinterdunne lijn tussen gevaarlijk egoïsme en gedrevenheid. Regisseur Lieven Baelen spendeerde best wat tijd op racecircuits en raakte gefascineerd door de enorme tweedeling die er in het wereldje heerst. Enerzijds het enorme gevaar die met de sport gepaard gaat en anderzijds het gevoel ècht te leven wat menig piloot omschrijft. Zijn perceptie zette hij om in deze ontroerende film.

In Rookie zie je Veerle Baetens aan het werk als actrice, intussen heeft ze haar eerste film als regisseur uit: Het Smelt, ontdek hem hier!

 

Rookie
Regie
Lieven Van Baelen
Cast
Veerle Baetens, Matteo Simoni, Valentijn Braeckman, Stefaan Degand
Speelduur
100 min
Releasedatum
wo 8 sep 21
Jaar
2021
Land
België
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

Met tattoos op zijn armen en een ringetje in zijn oor kruipt Matteo Simoni met verve in de huid van een dolende motorrijder in Rookie.

★★★ Het Nieuwsblad