Cultuurcentrum De Schakel

Wien is 't Hof van Commerce?

za 27 apr 24 20:00
za 27 apr 24
20:00

Het revolutionairste is dat je in elke seconde voelt dat de film gemaakt is door een dj. (…) een zinderende visuele mix waarin zelfs een haperend testbeeld tot een esthetische ervaring wordt verheven. - De Standaard

Als rode draad doorheen de film loopt dezelfde geestigheid en zelfrelativering die de band al jaren typeert. Bij twintig jaar ’t Hof van Commerce hoort uiteraard ook een terugblik, met (meestal) uiterst ernstige en documentaire waardige bijdrages van o.a. Wim Willaert, Wim Opbrouck, Wannes Cappelle, Discobar Galaxie, Bent Van Looy, Bruno Vandenbroecke, Eddy Merckx, Coely en ook de Waregemse Compact Disk Dummies maken hun opwachting in deze exentrieke documentaire.

Wien is ’t Hof van Commerce, een opzwepende trip die je katapulteert door twintig jaar Vlaamse hip hop en showbizz. ’t Hof van Commerce is een complementair driemanschap, maar deze film is het werk van DJ4T4, a.k.a. Kristof Michiels. Als DJ achter de twee MC’s heeft hij twee decennia ’t Hof mee gevormd én klank gegeven. Michiels is een uitstekende entertainer en doet dat nu ook met Wien is ’t Hof van Commerce dat hij zelf omschrijft als een ‘audiovisueel feestje’.

Wien is 't Hof van Commerce?
Regie
Kristof Michiels
Cast
o.a. Wim Willaert, Wim Opbrouck, Wannes Cappelle, Discobar Galaxie, Bent Van Looy, Bruno Vandenbroecke, Eddy Merckx, Coely
Speelduur
72 min
Releasedatum
zo 25 mrt 18
Jaar
2018
Land
België
Taal
Nederlands
Onderdeel van

De mockumentary over 20 jaar 't Hof van Commerce is natuurlijk een geestig cadeautje voor de fans. Maar bovenal is Wien is 't Hof van Commerce een interessant montage-experiment van Kristof 'DJ 4T4' Michiels. Zijn film is een visuele mixtape: een genre op zich.

De Morgen