Cultuurcentrum De Schakel

Grijs aan Zet

De Generatie
do 21 sep 23 20:00
do 21 sep 23
20:00
  • do 21 sep 23
    20:00
    Blijf hangen in het cultuurcafé voor een boeiend nagesprek met onze ponyclub.
    CC Het SPOOR, Harelbeke

De Stille Generatie spreekt eindelijk, met verhalen over loslaten, groeien en zijn, van de jongste van 65 tot de oudste van 90 jaar oud.

Ze noemen ons de oudjes. De Stille Generatie. De Vooroorlogse Generatie. De Protestgeneratie. De Generatie X. Sommigen spreken zelfs van de Verloren Generatie. Eén ding is zeker: de Stille Generatie heeft lang genoeg gezwegen. Vandaag verenigen ze zich en nemen het woord. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Dit is de eerste dag van de rest van hun leven. Vandaag voor morgen. Nu voor later. 

Grijs aan Zet versterkt de stem van ouderen in de hartverwarmende theatervoorstelling De Generatie. Ze vertellen verhalen over loslaten en vastklampen. Over groeien en ineenkrimpen. Over boeien en vleugels. Over zijn en niet helemaal meer kunnen.

Welkom in een project van Avansa Mid- en Zuidwest, theatercollectief Het Bataljong en Amnesty International Vlaanderen dat kadert binnen het nieuwe DOEN-aanbod van ons huis.

Ga voor het eerst in dialoog met de Ponyclub - een groep jongeren van de Stedelijke Kunstacademie van Waregem -  voor of na de voorstelling en ontdek hun perspectief op de show. Kijk op de pagina van de Ponyclub voor meer informatie: 

Credits

Tekst: Arne De Jaegere
Concept en regie: Hilde Vanderstraeten en Arne De Jaegere
Geluidsontwerp: Frank Debruyne
Productieleiding: Maarten Vanhee
Beeld: Hans Vermandere (mmix)

Spel: Heleen Allary, Marie-Paule Debaere, Amel Chadi, Kathleen Claerhout, Romain Debaere, Lydie Debonne, Myriam Decock, Raph Degryse, Christine De Waele, Willy Houthoofd, Hilde Oplinus, Patrick Scheire, Sytske Vanbergen, Veroniek Van De Ginste, Marc Vandenberghe, Maarten Vanhee, Chilo Vanlerberghe, Chantal Vanneste, Ilse Vanommeslaeghe, Marie-Hélène Ver Eecke, Urbain Vermandere, Hilde Verstraete, Linda Wyffels.

Grijs aan Zet is niet alleen een theatervoorstelling, maar ook een boek, panelgesprekken, een studiedag, lezingen, etc. Meer info over het project via www.grijsaanzet.be