Cultuurcentrum De Schakel

Jack Vamp & The Castle of Creep

support: The Christian Club (solo) + ISE
do 28 sep 23 20:00 - 22:30
do 28 sep 23
20:00 - 22:30
  • do 28 sep 23
    20:00 - 22:30
    Schakelbox, Waregem

Yes, eindelijk kunnen we het stof wegblazen van onze dansvloer met de winnaars van de Nieuwe Lichting Jack Vamp & The Castle of Creep, het boeiende Brugse The Christian Club en jong muzikaal talent ISE. 

Onze vloer in de Schakelbox is opgeblonken en klaar voor het eerste clubconcert van het nieuwe seizoen. En dat doen we met zanger/ bassist Arthur Boussiron. 

Met zijn cringy persona en een héél eigen stemklank vormt hij zichzelf om tot Jack Vamp. The Castle of Creep verwijst dan weer naar zijn innerlijke demonen die hij via geluid tot uiting laat komen. Klinkt conceptueel, maar is vooral lekker dansbaar. 

Uptempo drums, 'shiny happy' gitaren en keyboardklanken met teksten die vrolijker lijken dan ze zijn. Met andere woorden, dit is dé soundtrack voor een feelgood-concert! Invloeden? Sterk beïnvloed door Prince, Bowie en Marvin Gaye, levert Jack Vamp een ménage à trois van The Police, The Talking Heads en Ariel Pink. 
Support acts:


The Christian Club

The Christian club is een alternatieve band uit Brugge. Met enkel sober tokkelende gitaren gedrenkt in reverb, geruggensteund door een contrabas, creëert The Christian Club zwevende, duistere muziek. Ze vertellen een meeslepend verhaal en vermijden daarbij klassieke songstructuren. Wie goed luistert, hoort echo’s van King Krule, The Handsome Family’s Brett, Sparks of Tindersticks. Op hun prille CV prijkt alvast een eerste plaats op Soundtrack West-Vlaanderen Wat begon als sarcastische naam blijkt nu een echte 'club' te zijn, hoewel nog steeds niet christelijk.


ISE

ISE zette haar eerste stappen als singer-songwriter in 2022, net 16 jaar oud. Gewapend met een gitaar en een onverzadigbaar verlangen om zichzelf uit te drukken in teksten en melodieën, creëert ze nummers die zinderen van emoties. Opvallend is haar onmiskenbare en unieke stem, die vol kracht en diepte een authentiek patina legt over haar songs. Tijdens haar live shows voel je de connectie met haar publiek vanaf de eerste noot.

Ondanks haar jonge leeftijd zorgt het talent van ISE nu al voor golven in de muziekindustrie. Ze opende voor James Walsh (Starsailor), Intergalactic lovers, Ruben Block (Triggerfinger), the Pearl Harts,... deze zomer speelt ze op de festivals Pukkelpop, Bospop (NL) en Sziget (HU)!

ISE staat nog maar aan het begin van haar muzikale reis. Drive en rauw talent vormen alvast een stevige basis voor een veelbelovende toekomst in de muziekwereld. Met haar songwriting skills en haar unieke stem is ISE een artiest om in het oog te houden!

 

Credits

Zang en bas: Arthur Boussiron
Gitaar: Jasper Vanden Bossche en Ruben Brems
Drums: Nick Caers
Keys: Lukas Hellings