Cultuurcentrum De Schakel

BRODER

Franzerl
Duik je mee in het hoofd van componist Franz Schubert, waar verbeelding nooit stopt?
vr 26 apr 24 19:00 - 19:55
vr 26 apr 24
19:00 - 19:55
  • vr 26 apr 24
    19:00 - 19:55
    Maak je eigen stiftgedicht na de voorstelling. Breng je een oud tijdschrift of boek mee om te gebruiken?
    Schakelbox, Waregem

Stel je voor: je zit in de coulissen van een gigantische concertzaal, samen met Franz Schubert, de componist en pianist. Hij is een echte grapjas, maar kan ook een beetje zwartgallig zijn. Hij raast vrolijk door het leven, maar wacht ook onzeker op zijn vader. Terwijl jullie daar zitten, schieten er allerlei gedachten door zijn hoofd: herinneringen, noten, melodieën en filosofische spinsels over de zoektocht naar een plek in deze wereld. En dan gebeurt er iets magisch: de muziek komt tot leven, letterlijk én figuurlijk. Uit de stapels papier - Schubert heeft in zijn korte leven meer dan 10.000 bladzijden vol muziek geschreven - ontstaan er plotseling figuren, reuzen en demonen. Ze dansen, vechten, vergaan en stijgen weer op ...

Met deze boeiende muziektheatervoorstelling over het korte leven van Schubert brengen pianiste Elisabeth De Loore, zanger en acteur Pieter De Praetere en theatermaker Koen Boesman zijn wonderbaarlijke muziek tot leven op kindermaat. Duik je mee in een fantastische wereld waar verbeelding nooit stopt?

Luisterfragment:
Vier Impromptus für das Pianoforte - Fransz Schubert

Interactieve kaart:
loop in de voetstappen van Fransz Schubert door Wenen


Voor iedereen vanaf 8 jaar.Fenomenaal en ontwapenend mooie voorstelling over Franz Schubert, voor klein en groot. Enorm de moeite!!

Noémie Schellens – stadssopraan Leuven

Doe je mee?
Maak je eigen stiftgedicht. Je kan je eigen gedicht voordragen of maak een zelfgemaakte gedichtenbundel. Aan jou de keuze! Breng je een oud tijdschrift of boek mee om te gebruiken?

Credits

Spel en muziek: Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore
Regie: Koen Boesman

www.aardvork.be