Cultuurcentrum De Schakel

Julie Delrue

MAMAMANIE
vr 1 dec 23 20:00
vr 1 dec 23
20:00
  • vr 1 dec 23
    20:00
    OC Leieland, Ooigem

Een jonge actrice wordt moeder en manisch. Ze heeft een godenkind gebaard! De kersverse mama voelt zich zo goed dat slapen niet meer hoeft. Bovendien blijkt ze opeens meertalig, en in staat tot het bespelen van diverse muziekinstrumenten. De jonge vrouw wordt een klaterende bron van gedachten, liedjes, plannen, grappen en grote waarheden. Twee weken later wordt ze opgenomen op de afdeling van psychiater Vandenberghe, 
met lekkende borsten en zonder baby. Kraambedpsychose is de diagnose. 

Geen enkel probleem voor de jonge actrice, ze wil er een briljante voorstelling over maken. Ijzer smeed je toch ook als het heet is? Maar waarom mag ze dan op haar afdeling enkel armbandjes maken, en pingpongen met ene Cédric? Hoe voelt het als er plots een luik opengaat in je hoofd en je de hele wereld aankunt? En hoe keer je terug naar je normale zelf? We zijn twee jaar later. Is de jonge actrice al terug normaal? Julie komt het in OC Leieland aan je vragen. 

 

Jarenlang zag je Julie Delrue schitteren bij Studio Orka en misschien ken je haar wel als de juf in de succesreeks Chantal. In Ooigem staat Julie alleen op de bühne en betreedt ze het schemergebied tussen comedy en theater. Onder de liefdevolle vleugels van Wouter Deprez en met muzikale begeleiding van Benjamin Desmet (SX) neemt ze je mee op een bijzonder geestige trip.

Credits

Tekst en spel: Julie Delrue 
Muziek: Benjamin Desmet 
Coaching: Wouter Deprez 
Lichtontwerp: Geert Vanoorlé