Cultuurcentrum De Schakel
Robbrecht Desmet

Femke Gyselinck / GRIP & Platform-K

Change of Plans
In co-presentatie met onze cultuurburen van Schouwburg Kortrijk:
do 21 dec 23 20:00 - 21:00
do 21 dec 23
20:00 - 21:00
  • do 21 dec 23
    20:00 - 21:00
    Op 16.12 kan je je eigen bewegingstaal alle kansen geven. Check snel www.ccdeschakel.be/platformK.
    Schakelbox, Waregem

Femke Gyselinck/GRIP en Platform-K slaan de handen in elkaar en smeden een dansant plan.

Choreograaf Femke Gyselinck bewandelt samen met Zanne Boon en Oskar Stalpaert, twee dansers van het inclusieve dansgezelschap Platform-K, het hobbelige spanningsveld tussen choreografie als een reeks van afspraken en hoe die tot leven komen. Ze merken dat hun plannen meteen in de war worden gestuurd zodra je samen danst op een podium met een onregelmatige vorm en grillige hoogteverschillen.

De titel van de voorstelling verwijst naar een strofe uit My Future, een nummer van Billie Eilish waarin ze terugkijkt op het verleden en hoopvol vooruit kijkt naar de toekomst. Femke Gyselinck nodigde niet Billie Eilish uit, maar muzikanten Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Vanheerentals (sax). Zij schreven een originele soundtrack voor de voorstelling en voeren die live uit. Een duet tussen piano en sax, maar ook tussen dans en muziek. 

De vijf performers zoeken samen speelse antwoorden op de vraag die de titel oproept. Hoe verander je een dansplan? In Change of Plans ervaar je hoe spannend het is om te kijken naar dansers die hun plannen de hele tijd moeten bijsturen en op elkaar afstemmen. Geen sabotage, wel een uitnodiging tussen drie dansers die elk op hun manier al heel anders omgaan met het gegeven choreografie. 

i.s.m.

Onbeperkt gracieus.

Nieuwsblad ★★★

Zin om zelf te dansen? Sluit je dan 16 december aan op onze inclusieve dansworkshop waar je alle ruimte en begeleiding krijgt van de mensen achter Platform-K. Verwacht je niet aan een klassieke dansles, maar krijg de kans om je eigen unieke bewegingstaal vorm te geven. 

Meer info, klik hier. 

Credits

Concept: Femke Gyselinck 
Uitvoering: Zanne Boon, Femke Gyselinck, Hendrik Lasure, Oskar Stalpaert, Adia Vanheerentals 
Muziek: Hendrik Lasure (compositie, piano, keys), Adia Vanheerentals (compositie, sax) 
Scenografie: Aslı Çiçek 
Kostuums: Nel Maertens, Veronika Vimpelova 
Dramaturgie: Wannes Gyselinck 
Lichtontwerp: Elke Verachtert 
Geluid: Milan Van Doren 
Foto's, trailer en teaser: Robbrecht Desmet
Productie: Platform-K, GRIP 
Coproductie: VIERNULVIER (Gent, BE), Kunstencentrum nona (Mechelen, BE), KAAP (Brugge/Oostende, BE), STUK (Leuven, BE), Perpodium 
Met de steun van: de Vlaamse Overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Cronos Invest, De Nationale Loterij, de Vlaamse Gemeenschapscommissie