Cultuurcentrum De Schakel
Camille Mortier

DIRK.

support: No Prisoners
di 13 feb 24 20:00 - 22:30
di 13 feb 24
20:00 - 22:30
  • di 13 feb 24
    20:00 - 22:30
    Schakelbox, Waregem

DIRK., de onbetwiste in-your-face indie-rock uit Tielt, is niet alleen één van onze beste exportproducten, maar ook de absolute must-see aan de vooravond van Valentijn. Om het helemaal warm te krijgen komen No Prisoners (met mannen van RKTKN, Kapitan Korsakov en Whorses) alle kanten van onze club tonen.

In 2020 werden maar liefst 3 hits van DIRK. tegelijkertijd in De Afrekening gelanceerd, wat de immense populariteit van deze sympathieke band bevestigt. Sinds 2018 hebben ze met succes aan hun weg getimmerd, met memorabele optredens op Pukkelpop, Lokerse Feesten en Rock Herk achter de rug. DIRK. is inmiddels een garantie geworden: live zijn ze steevast steengoed, met nummers die instinctief worden meegebruld.

Hun derde album, Idiot Paradise, tilt hun sound naar een hoger niveau, zonder in te boeten aan het catchy en witty-gehalte waar ze om bekend staan. Met de laatste babyvetjes eraf is DIRK. helemaal klaar om de grootste podia te trotseren. Maar niet vooraleer jij ze op aanraakafstand en in intieme kring hebt ondergaan.Support act: No Prisoners

No Prisoners is de nieuwe band rond Pieter-Paul Devos (RKTKN, Kapitan Korsakov). Met Harry Descamps (Whorses) op gitaar & zang, Leander van het Groenewoud (aka Alex Verdi) op bas en zang en Pieter De Wilde (RKTKN) op drums. 

Devos stelt zijn nieuw project voor als “Less Sgt. Pepper and more Revolver,”. Het viertal knalt samen een aardig staaltje garage rock uit hun instrumenten. Ze rekken het genre volledig tot een maximum uit. Hiervoor passeren ze langs allerlei ander vrolijk lawaai. Zo hoor je bijvoorbeeld surf rock, breakneck punk en invloeden zoals Eels en The Beatles.

Het gaat alle kanten op en het gaat hard.

De band koppelt de dwingende agressie van Fugazi aan het melodieuze vernuft van Pavement en Pixies, en vuurt retorische levensvragen af zonder het antwoord af te wachten.

Humo ★★★★


DIRK. = voor fans van:
Pixies, Ramkot, Weezer, Pavement
Hit: Toulouse