Cultuurcentrum De Schakel
Koen Bauters

Wim Opbrouck

Singalong
vr 22 dec 23 20:00
vr 22 dec 23
20:00
  • vr 22 dec 23
    20:00
    Schouwburg, Waregem

Wim bewijst je dat meezingen beter is dan een pijnstiller.

Van iconische personages zoals Gerrit Callewaert en Frankie Loosveldt, tot artistiek leider, filmintendant, Bake Off-presentator, over orkestleider bij de Dolfijntjes tot schrijver, tekenaar en allround oprecht mens: creatieve duizendpoot Wim Opbrouck slaagt er steeds in een hartverwarmende pleister op de dagelijkse grote en kleine pijnen van het zijn te leggen.

Omringd door een piano, liedjes en medemuzikanten doet Wim Opbrouck misschien wel wat hij het liefste doet: als bezielde meestervoorzanger van zijn Singalong muzikaal licht verspreiden in donkere dagen.

Geen karaoke of polonaises, maar een weldadig concert gebracht door een kwartet dat de liefde voor muziek midden in de hartstreek draagt. Opbrouck brengt een playlist die een grillig en meeslepend parcours aflegt: wonderlijke interpretaties van evergreens en eigenzinnige versies van klassiekers. Maar steeds met muziek als de pijnstiller van de ziel, een tedere trooster.

… wanneer een publiek zachtjes mee neuriet of gewoon lalala zingt in plaats van de tekst ... Wonderlijk! Zeker als het spontaan gebeurt.

Wim Opbrouck in een interview in De Standaard

Credits

Vleugelpiano: Wim Opbrouck
Trompet: Heiki Verdure
Bas: Luc Byttebier
Drums: Dick Vanhoegaerden