Cultuurcentrum De Schakel
Form/Slowpony

Sofie Peeters

Geen Kleine Man
N.a.v. Internationale Vrouwendag
vr 8 mrt 24 20:00
vr 8 mrt 24
20:00
  • vr 8 mrt 24
    20:00
    Schakelbox, Waregem

Is de medische wereld genoeg op de hoogte van de werking van het vrouwenlichaam?

Storyteller en journalist Sofie Peeters leed tien jaar lang aan angstaanvallen zonder dat medische professionals de link legden met haar hormonale anticonceptiemiddel. Pas toen ze stopte met de pil, verdwenen haar symptomen. Dit roept de vraag op wat we eigenlijk weten over het vrouwenlichaam en de impact van hormonen. Zijn er nog andere aandoeningen die zich verstoppen in het vrouwenlichaam waar we te weinig over weten? Waarom krijgen vrouwelijke patiënten minder vaak een (juiste) diagnose? Wat is de impact hiervan op hun leven? Hoe kan dit in de toekomst anders en beter? 

Op onze scène geeft Sofie een verruimende inkijk op de genderblinde blik van de medische wereld op het vrouwenlichaam. In haar podcast Geen kleine man nam ze samen met AudioCollectief SCHIK deze problematiek al onder de loep. Beluister de podcast hier.

Over Sofie Peeters
Sofie Peeters is storyteller en journalist. Met haar documentaire over straatintimidatie Femme de la rue deed ze in 2012 internationaal stof opwaaien. Gendergerelateerde thema’s vormen de rode draad door Sofie’s werk. Zo maakte ze reportages en opiniestukken over onder meer obstetrisch geweld, vrouwelijke genitale verminking en vaderschapsdiscriminatie. Eind 2017 ontving ze een prijs voor haar werk van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.