Cultuurcentrum De Schakel
Chris Van der Burght

Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden

Silly Symphonies
Een voorstelling in het kader van Eigen Kweek
do 8 feb 24 20:00 - 21:00
do 8 feb 24
20:00 - 21:00
  • do 8 feb 24
    20:00 - 21:00
    Schakelbox, Waregem

Ga mee in de wereld van het ‘bruiteren’, waarbij geluid, beweging en de impact van geluid op ons lichaam centraal staan. 

Een schot klinkt
Een vogel valt
Drie figuren voorzien onzichtbare veren van zacht wegstervend geluid.

In Silly Symphonies verbeelden de spelers via geluid een wereld waar je als publiek getuige wordt van een aaneenschakeling aan onvoorziene eindes: van crashende auto’s tot neergeschoten vogels, van zinkende vissers tot neerdwarrelende parachutisten. Zijn ze medeplichtig aan het eindeloos eindigen of voorzien zij klank voor wat anders ongemerkt voorbij zou gaan? Welke verbeelding schiet aan flarden, welke deint traag uit? Welke fluistert zacht en geruststellend na wanneer alle klank verdwenen? 

Drie speler/makers, Marius Lefever, Senne Vanderschelden en Jef Van der Burght dompelen je op een soms clowneske manier onder in de wereld van de geluidseffecten (bruitage) die je kent uit de stille film. In Silly Symphonies onderzoeken ze hoe deze effecten invloed hebben op je ervaring met geluid en beweging. Klinkt intrigerend, niet?


--

Onze cultuurburen van De Grote Post haalde het trio voor de podcast-micro.
Beluister de aflevering van OORSPRONG hier:

Over de makers
Marius Lefever (1996) is een multidisciplinaire kunstenaar uit Gent, die verschillende artistieke rollen aanneemt in zijn werk als regisseur, performer, filmmaker, muzikant en beeldend kunstenaar. Hij vermengt de vele kleine verhalen van de stad en het grotere historische verhaal in zijn praktijk en vertaalt dit naar zijn eigen audiovisuele wereld.

Senne Vanderschelden (1996) is een theatermaker, radiomaker, performer, schrijver en curator uit Gent. Hij studeerde drama aan het KASK te Gent. Samen met Marius Lefever maakte hij reeds verscheidene performances en cureerde hij het kunstenfestival KONVOOI en het radioplatform stoorhalm.

Jef Van der Burght (1997) is een kunstenaar uit Gent, die zich bezighoudt met beelden, beeldtaal, nostalgie, melancholie, muziek en woorden. Hij werkt als performer en reanimeert materiaal en stelt het open voor publiek door gebruik te maken van improvisatie en de krachtige fragiliteit van een moment.


Over Eigen Kweek
Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars en aspirant-zakelijk leiders. Het traject vindt plaats in drie provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen. Per provincie krijgt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) samen met een aspirant-zakelijk leider de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. Silly Symphonies is de West-Vlaamse Eigen Kweek-productie voor het seizoen 2023-2024.

Credits

Creatie & Spel: Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden
Geluidsontwerp: Oscar Claus
Kostuum: Ginger Bogaert
Props: Lena Mariën 
Einderegie: Geert Belpaeme
Dramaturgie: Marie Peeters
Coaching: Laurens Aneca
Zakelijke leiding: Margaux Cauliez

--
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan TAZ, Vincent Company