Cultuurcentrum De Schakel

Jan Van Imschoot in het S.M.A.K.

Bezoek met gids aan The End Is Never Near
vr 26 jan 24 14:30 - 16:00
vr 26 jan 24
14:30 - 16:00
  • vr 26 jan 24
    14:30 - 16:00
    S.M.A.K.

Met 'The end is never near' brengt S.M.A.K. dit najaar de eerste overzichtstentoonstelling van kunstenaar Jan Van Imschoot. Onze gids staat te popelen om je mee te nemen in de wereld van deze Gentse artiest en laat je de fascinerende lagen van zijn werk ontdekken.

De schilderijen van Jan Van Imschoot zijn heel eigentijds maar tegelijkertijd ook heel klassiek.  De inspiratiebronnen voor de flamboyante werken in zijn typische ‘anarcho-barokke stijl’ vindt hij in persoonlijke anekdotes, tijdschriften of film maar even vaak put hij uit historische thema’s uit de kunstgeschiedenis. Zo slaat deze Belgische schilder een brug naar kunstenaars zoals Caravaggio, Tintoretto, Goya, Manet en Vermeer.

Naast zijn associatieve vermogen is Jan Van Imschoot in staat om verschillende contexten te vermengen. Humor is dan ook niet vreemd in zijn werk. Met zijn schilderijen levert hij commentaar op fenomenen die zich in de marge van de hedendaagse maatschappij bevinden.

De tentoonstelling van Jan Van Imschoot past perfect waar het dit jaar voor ons om draait: tweedekans. In zijn artistieke praktijk herinterpreteert hij klassieke elementen en plaatst deze in een moderne context, waarbij hij zijn eigen unieke stijl en commentaar op de samenleving ontwikkelt. Een perfecte DOEN-match dus.

Zijn schilderkunst is doordrongen van de kunstgeschiedenis en staat tot zijn knieën in de modder van de hedendaagse wereld. Daarom hoop ik dat deze tentoonstelling een belangrijke inspiratie voor de bezoekers en zeker voor jonge kunstenaars kan zijn.

SMAK-directeur Philippe Van Cauteren in De Gentenaar

Praktisch:

We spreken om 13.30u af aan het Station in Waregem en treinen richting Gent (vervoer niet inbegrepen in de prijs). Je kan natuurlijk ook rechtstreeks naar het S.M.A.K. (Jan Hoetplein 1, 9000 Gent) karren. We zien je dan graag aan de ingang.

Maximum aantal deelnemers: 14