Cultuurcentrum De Schakel

Open Podium

vr 5 apr 24 20:00 - za 6 apr 24 00:00
vr 5 apr 24
-
za 6 apr 24
Vanaf 20:00
  • vr 5 apr 24
    -
    za 6 apr 24
    Vanaf 20:00
    Schakelbox, Waregem

Op vrijdag 5 april van 20.00u tot 00.00u geven we op ons OPEN PODIUM in de Schakelbox regionale bands de kans om zich op een groot podium - met alles erop en eraan - over te leveren aan jou: een laaiend enthousiast publiek.

Onze ervaren muziekprogrammator overwoog zorgvuldig alle aanmeldingen en stelde een line-up samen die regionaal muzikaal talent tot zijn recht laat komen. Ontdek hieronder welk aanstormend, regionaal talent je mag verwachten.

Ampul

Deze tweekoppige Waregemse band met thuisbasis in JH Jakkedoe komt onze avond op gang trappen. Ampul mikt op het maken van experimentele rockmuziek die alle genres dekt. De band is hard aan het werk om binnenkort hun eerste EP Substance uit te brengen op de streaming platformen.

Nicolas Vansteenkiste (zang + gitaar), Robbe Lee Ardenoy (basgitaar)

Olav.

Less is Low dachten de heren van dit West-Vlaamse rockduo. Met behulp van basgitaar en drums trachten zij alle energie en emotie uit hun onderbuik te persen. Gravend in de beperkingen van een 2 piece band komen vette riffs met volle sound naar boven. Met hun eerste EP lowness (2024) willen ze deze ideologie alle eer aandoen!

Dieter Buyck (zang, bas, gitaar), Maarten Degraeve (drum)

Het Nieuwe Normaal

Deze Kortrijk-Waregemse rockband komt graag hun eerste EP aan ons voorstellen vooraleer deze uitkomt in het najaar. De band trekt vergelijkingen met tegendraadse acts met een popgevoeligheid zoals The Breeders, Nirvana en Evil Superstars. Zware, verwrongen riffs, stuwende bas en een hoog octaangehalte drumwerk worden afgewisseld met pikante melodieën en harmonieën.

Niels Manhaeghe (zang), Maxime Roucquart (bassgitaar + zang), Laurent Honoré (gitaar), Neal Truyaert (gitaar), Maarten Degraeve (drum)

Dick Diggler

Deze jongens uit de regionen van Oudenaarde schreeuwden dat ze wel zin hadden in onze wedstrijd. En dat geschreeuw hadden wij duidelijk verstaan. We sluiten ons open podium af met een instrumentale post-metal, oftewel, de hardste set van allemaal. Zelf voegen ze er nog aan toe: “We kijken ernaar uit om het publiek in Waregem te laten zweten en kreunen van genot onder onze smerige muzikale klanken.”

Bandleden: Kenneth Grypdon (zang + gitaar), Lee Vandecasteele (gitaar), Franky De Groote (basgitaar), Paul Van Marcke (drum)