Cultuurcentrum De Schakel
Pelle De Brabander

Lia van Bekhoven

Leven (en lijden) met de Britten
za 22 feb 25 20:00 - 21:30
za 22 feb 25
20:00 - 21:30
  • za 22 feb 25
    20:00 - 21:30
    Schouwburg, Waregem

‘De stem uit London’ informeert je met kennis en humor over leven en laten leven in het Verenigd Koninkrijk. 

Toen correspondent Lia van Bekhoven zich eind jaren zeventig in Londen vestigde kon je nergens filterkoffie krijgen, hadden Britse huizen vloerbedekking in de wc en moest prins Charles nog aan zijn eerste huwelijk beginnen.

Sindsdien versloeg ze voor Nederlandse en Vlaamse media alle belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen die zich in het land afspeelden. Van vredesonderhandelingen in Noord-Ierland tot het fenomeen Boris Johnson, en van de opkomst van Harry Potter tot de dood van prinses Diana. Vooral de laatste. Van alle journalistieke opdrachten is de vraag naar verhalen over het wel en wee van de royals de meest constante gebleven. Lia kreeg zelfs ooit de eer om uitgenodigd te worden op een tuinfeest in Buckingham Palace, wat haar een exclusief kijkje gaf in de wereld van de Britse adel.

Op ons podium informeert ze op onderhoudende toon over hoe je als reporter aan je verhalen komt, wat voor mensen de Britten zijn om mee te leven en wat ze aan had op dat tuinfeest.

Leuk om te doen:

Laat je op 11.05.2024 onderdompelen in de eeuwenoude Britse traditie van afternoon tea met bijhorend lekkers. Neen, geen saaie les in theorie! We gaan samen aan de slag, bereiden onze eigen klassieke finger sandwiches en scones en werken af met een heerlijke kop thee. Cheerio, darlings! Klik hier.