Cultuurcentrum De Schakel

RAMKOT

(try-out)
zo 16 jun 24 20:00 - 22:00
zo 16 jun 24
20:00 - 22:00
  • zo 16 jun 24
    20:00 - 22:00
    Schakelbox, Waregem

Ramkot? Naast de naam van een pittoresk dorpje in Nepal te zijn, is het vooral één van de meest beloftevolle jonge Belgische rockbands van het moment. Met een mooie festivalzomer - met tussenstops in Lowlands en Pukkelpop - in het vooruitzicht, zochten de mannen een plaats om zich op te warmen: de Schakelbox.


De release van hun eerste EP was meteen een schot in de roos. Single ‘Red’ kreeg de nodige airplay op Studio Brussel en Willy en de band won tevens De Nieuwe Lichting 2021 met deze song. Later dat jaar verscheen een tweede EP, waarin de band liet horen dat ze niet gestopt waren met groeien. Single ‘Am I Alright Now’ schopte het tot hoog in De Afrekening op Studio Brussel en drie songs van deze EP belandden bovenaan in de Outlaw 41 van KINK. 

Dit trio weet, conform aan de eeuwenoude rocktradities, met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Hun passie voor afbraakwerken vertolken ze in een herkenbare compacte sound, dus maak je klaar om mee te ramrocken in onze club!

Ramkot zijn smeerlapjes en blijven je op je middenrif mikken. Gelukkig dat pijn en genot dicht bij elkaar liggen.

daMusic

Ramkot = voor fans van Queens of the Stone Age, The Raconteurs, Millionaire, Soulwax, RHEA en STAKE.
Hit: Red