Cultuurcentrum De Schakel

Sammy Slabbinck

Workshop collage maken
Knippen en plakken voor volwassenen.
vr 22 sep 23 19:00 - 22:30
vr 22 sep 23
19:00 - 22:30
  • vr 22 sep 23
    19:00 - 22:30
    Schakelbox, Waregem

Ontdek de kunst van het ‘collage maken’ tijdens een workshop met de Belgische kunstenaar Sammy Slabbinck. Hij knipt en plakt oude beelden tot surrealistische collages vol wrange humor, esthetiek en slimme observaties. En nu kan ook jij oude knipsels een tweede leven geven.

Met zijn ‘tongue-in-cheek’-benadering noemt Slabbinck zichzelf een 're-animator' omdat hij afbeeldingen redt uit vaak lang vergeten vrouwen-, auto- of popmagazines en ze een nieuw leven geeft. In deze workshop leer je hoe je oude beelden kunt hergebruiken en ze transformeert tot een unieke en originele collage.

De uitwassen van onze consumentenmaatschappij zijn een geliefd thema in zijn werk, maar ook de relaties tussen mannen en vrouwen blijven Slabbinck intrigeren. Naast zijn eigen werk en illustraties voor kranten en tijdschriften, heeft hij ook albumhoezen gemaakt en meegewerkt aan reclamecampagnes.

Alle materialen die je nodig hebt, zijn aanwezig tijdens deze workshop. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en aan het eind van de dag ga je naar huis met een unieke en persoonlijke collage. 

Credits

Van en met: Sammy Slabbinck

www.sammyslabbinck.com