Cultuurcentrum De Schakel

Zonderzoekers gezocht

Laurens Verbeke
za 9 dec 23 20:00 - 21:30
za 9 dec 23
20:00 - 21:30
  • za 9 dec 23
    20:00 - 21:30
    Schouwburg, Waregem

Kom je ook samen columbussen zonder bus?

In de televisiereeks De Columbus reist Wim Lybaert met een gast naar het onbekende. Samen reizen ze naar een bestemming die steeds minder belangrijk wordt. Niets is geënsceneerd en het toeval bepaalt hoe hun dagen verlopen. Wie ‘columbust’, reist zonder doel. Het werkt heel bevrijdend én het kan ook zonder bus. Als je je maar aan het ‘zonderzoeken’ overgeeft. 

‘Zonder zoeken, veel vinden’ is de kunst van het vindingrijk verdwalen. We zijn van nature allemaal zonderzoekers. Het is een vaardigheid waarmee we zijn opgegroeid, maar die we in onze maatschappij ook snel weer zijn verleerd. Want door te leren kan je ook afleren. Zonderzoeken brengt ons terug naar de eeuwige bron van verwondering. Het zet je denken op pauze, zodat je volop het toeval durft te omarmen en 100% meer kans op ‘chance’ maakt.

Laurens Verbeke, bedenker van het programma, is in De Schakel onze chauffeur voor een trip naar het toeval. Stap je mee op?

Over
Laurens Verbeke, auteur van De Columbus (2019) en Columbussen zonder bus (2021), werkte tien jaar voor Woestijnvis en stond onder meer mee aan de wieg van Man Bijt Hond in 1997. Hij werd later programmadirecteur van VTM en Medialaan, en richtte in 2014 zijn eigen productiehuis op, waar hij programma's zoals Het Goeie Leven, Van Algemeen Nut, en De Columbus ontwikkelde.