Cultuurcentrum De Schakel

fABULEUS

De Kwetsbaren
The Hunger Games meets Das Experiment in het echt tijdens een open schoolvoorstelling.
do 5 okt 23 14:30 - 16:00
do 5 okt 23
14:30 - 16:00
  • do 5 okt 23
    14:30 - 16:00
    Schakelbox, Waregem

Een theatervoorstelling met acht jongeren op de kruising tussen The Hunger Games en Das Experiment.

De opdracht is eenvoudig. Rondom jou bevinden zich acht ramen. Achter deze ramen bevinden zich acht kamers. In elke kamer zit een persoon. Zeven van hen zullen je eigenhandig doden aan het einde van deze uitdaging.

In deze open schoolvoorstelling mixt acteur, (audio)maker en schrijver Rashif El Kaoui filosofie met pulp en sciencefiction. Hoe ga je om met de blik van de ander? En wat doe je als die blik dodelijk is? 

Voor iedereen vanaf 14 jaar.

Over
Rashif El Kaoui moet zowat de hardest working man in showbizz zijn - hij is acteur, schrijver, dichter, docent en audiomaker, en soms is hij dat alles allemaal tegelijk. Voor De Kwetsbaren keert hij terug naar de roots: het Leuvense fABULEUS, waar hij als jongere meespeelde in verschillende producties. Nu gaat hij als regisseur zelf aan de slag met acht jongeren. De afgelopen jaren speelde hij o.a. in Malcolm X, Drarrie in de nacht, Who’s afraid of Virginia Woolf? van KVS en in de theaterbewerking van Een Jihad van Liefde bij Rataplan. Voor Het Zuidelijk Toneel maakte hij recent nog De Bastaard. Voor De Kwetsbaren werkt hij samen met Sofie Joan Wouters, die o.a. ook in Wolfsroedel van fABULEUS speelde. Ze heeft intussen haar eigen gezelschap Hirngespinst. Als actrice en maker werkte ze mee aan projecten met o.m. hetpaleis, BRONKS en Laika. Daarnaast is ze ook te zien in films en televisiereeksen, waaronder het nieuwe seizoen van Dertigers.

Extra:
Mis je de spanning van een live theaterinleiding? Geen zorgen, De Zendelingen hebben de oplossing met De Proloog - dé podcast voor theaterliefhebbers. Hosts Marie Neefs en Hannah Lyssens brengen je alles wat je moet weten voordat je De Kwetsbaren gaat bekijken. Of je nu onderweg bent of thuis zit, zet gewoon je koptelefoon op en laat je meeslepen. Mis deze onmisbare podcast niet en luister nu naar De Proloog #5!

Credits

Concept, tekst en regie: Rashif El Kaoui 
Co-regie en spelbegeleiding: Sofie Joan Wouters 
Dramaturgie: Peter Anthonissen 
Spel Malak Atif, Rein De Koninck, Arachine Horn Gehrke, Theodora Mangoutas, Amani Mbayo, Ayman Sitiane, Helena Tengan, Jayne Van Ginckel en Sofie Joan Wouters/Lauranne Paulissen 
Scenografie: Wannes Deneer 
Kostuums: Joëlle Meerbergen 
3D-animatie: Anton Cla 
Coproductie: Perpodium 
www.fabuleus.be