Cultuurcentrum De Schakel
Koen Bauters (HUMO)

Jozefien Mombaerts & Johan Heldenbergh

GIJ ZIJT HET
za 13 jan 24 20:00 - 21:20
za 13 jan 24
20:00 - 21:20
  • za 13 jan 24
    20:00 - 21:20
    Schouwburg, Waregem

‘Zou u meer liefhebben en meer lijden, of minder liefhebben en minder lijden? 
Dat is, denk ik, uiteindelijk de enige vraag.’

In GIJ ZIJT HET gaan theatermaakster Jozefien Mombaerts en acteur Johan Heldenberg, in het echte leven ook man en vrouw, met elkaar in gesprek over de betekenis van liefde in een tijd waarin eenzaamheid steeds meer voorkomt. Ze vragen zich af of we het niet verleerd zijn om echt verbinding te maken met elkaar, en of de maatschappij waarin we leven ons stuurt in onze zoektocht naar liefde. Is er bv. een alternatief voor Tinder en Blind Getrouwd?

Het stuk is niet alleen een filosofisch betoog, maar ook een fysieke uitdrukking van de passionele kwetsbaarheid die bij liefde komt kijken. Mombaerts, die in haar werk vaak de menselijke kwetsbaarheid onderzoekt, brengt met haar man een ode aan de irrationele liefde, aan het liefhebben zonder grenzen in plaats van te streven naar de meest doeltreffende relatie. 

Uit de pers

📄 Het algoritme van Blind getrouwd zou vastlopen op onze verschillen. - Het Nieuwsblad

Over
Jozefien Mombaerts probeert in haar werk de kwetsbaarheden van de mens bloot te leggen. Theater als medium dat onderzoekt, bevraagt, troost, en verbindt. Haar debuutvoorstelling Een Pleidooi voor Zelfmoord, gemaakt en geproduceerd door de Kopergietery in Gent in samenwerking met De Grote Post in Oostende werd een kwetsbare monoloog die het taboe rond zelfdoding aangaat en kreeg mooie reacties van pers en publiek. Met GIJ ZIJT HET is Jozefien toe aan haar tweede professionele productie en vroeg ze haar liefdespartner Johan Heldenbergh (Massis the Musical, The Broken Circle Breakdown, MARX, ...) om naast haar op scène te staan en mee te werken aan het (tekst)materiaal. 

Credits

Concept: Jozefien Mombaerts
Tekst & spel: Jozefien Mombaerts, Johan Heldenbergh
Muziek: Joeri Cnaepelinckx
Licht & geluid: Diederick De Cock
Fotografie: Ilse Philips
Licht ontwerp: Gilles Polak 
Scènebeelden: Maaike Buys 
Stage techniek: Bert Toulet  
Vormgeving folder 36 regels: Kaat Flamey 

In samenwerking met NTGent
Met dank aan: De Grote Post, Theater Zuidpool, De Auteurs, Yves Degryse & Barbara Raes, Bert & Carine, Karlo & Els, Tine.