Cultuurcentrum De Schakel
Rafaël Bracke

WOLF WOLF

Voorjaarsontwaken
vr 23 feb 24 20:00 - 21:45
vr 23 feb 24
20:00 - 21:45
  • vr 23 feb 24
    20:00 - 21:45
    Inleiding door Matthias Van de brul i.s.m. de Ponyclub om 19.15u in de Schakelbox.
    Schouwburg, Waregem

Een emotionele coming of age over de complexiteit van seksualiteit en de stap naar volwassenheid binnen een zwijgende maatschappij.

Negen scholieren vinden elkaar buiten de lessen, op het schoolplein en op het podium. Binnen de muren van het ‘schooltoneel’ steken fictie en realiteit elkaar aan en ‘repeteren’ de scholieren voor het leven. Al struikelend zoeken ze naar hun plek in deze maatschappij. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. Een lichaam dat hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Seksualiteit, die zowel grensverleggend als verwarrend en kwetsend kan zijn. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden.

WOLF WOLF waagt zich na Who’s afraid of Virginia Woolf? (2019) opnieuw aan een repertoirestuk en gaat daarmee een gevecht aan met de geschiedenis; zowel in tekst als in muziek en vormgeving. Ze vertrekken vanuit Voorjaarsontwaken, oorspronkelijk geschreven door Frank Wedekind in 1891. Een voorstelling die zich afspeelt in het schemergebied van kind naar volwassene, een emotionele coming of age over de complexiteit van seksualiteit en de stap naar volwassenheid binnen een zwijgende maatschappij.


Uit de pers

📄 Wolf Wolf: zo jong, zo frank en zo goed in ‘Voorjaarsontwaken’ (Knack Focus)
📄 Schandaalstuk of schooltoneel? (pzazz)
📄 Wolf Wolf maakt van 131 jaar oude voorstelling lentefris theater (De Standaard)
📄 Wolf Wolf – Voorjaarsontwaken (etcetera)

De speelvogels van Wolf Wolf verpakken heftige scènes vakkundig in speelse capriolen, livemuziek die vrolijk dribbelt van opera via jazz naar folkpop en kostuums met een hoek af.

Els Van Steenberghe ★★★★

Ga in dialoog met de Ponyclub (een groep jongeren van de Stedelijke Kunstacademie van Waregem) en ontdek hun perspectief op de show. Kijk op de pagina van de Ponyclub voor meer informatie:

Credits

Van en met: Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak, Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth, Gilles Vandecaveye-Pinoy
Tekst naar Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind
Muziek :Gilles Vandecaveye-Pinoy, Valentina Tóth
Vormgeving: Shervin Sheikh Rezaei, Gilles Pollak
Kostuum: Lieselot Siddiki
Productie: Eva Bracke
Spelcoach: Esther de Koning
Eindregie: Renée Goethijn
Met dank aan de Figuranten, Vooruit, Compagnie Cecilia, Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, de Vlaamse Overheid, Sabam, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye

www.wolfwolf.be