Cultuurcentrum De Schakel
Jelle Muller

Tim Oelbrandt & De Studio

Brain Freeze
vr 9 feb 24 20:00
vr 9 feb 24
20:00
  • vr 9 feb 24
    20:00
    Schakelbox, Waregem

Brain Freeze zet onze drang naar eeuwig leven in de schijnwerpers.

Op welke manieren kunnen we ons leven zo lang mogelijk verlengen? Sommigen kiezen voor botox, vitaminesupplementen of yoga, terwijl anderen hun toevlucht zoeken in een leven na de dood.

Brain Freeze is een spannende ervaring waarbij je constant op het puntje van je stoel zit, tot je misschien zelfs op het podium wordt gevraagd. Tim Oelbrandt onthult je diepste gedachten, manipuleert je vrije wil en haalt herinneringen op uit je geheugen. De magie zorgt voor een vervaging tussen fictie en werkelijkheid, vergelijkbaar met de serie Black Mirror. Brain Freeze combineert hypnose, theater en filmprojecties met livemuziek van Lili Grace.

Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Fijn hoe Oelbrandt zijn magie met poëzie, comedy en fascinerende feiten mengt.

Gazet van Antwerpen over de eerdere voorstelling Heen en terug

Over
Tim Oelbrandt was al een bekende naam in het underground magic circuit - ja, dat bestaat - voor hij doorbrak bij het theaterpubliek. In zijn betoverende voorstellingen mixt hij goochelkunst met illusies en magisch theater. Daarnaast is hij magic consultant voor theater- en tv-producties en werkte hij onder andere mee aan de VTM-reeksen Nicholas en Dat belooft voor later

Lili Grace
De zussen Nelle en Dienne Bogaerts doen ongemeen boeiende dingen met twee stemmen, cello, keyboards en elektronica. In 2012 haalden ze de finale van Humo’s Rock Rally en ze deden voorprogramma’s voor onder meer Trentemøller, CocoRosie en Nils Frahm. Ze maakten muziek voor enkele theaterproducties en brachten ook een eerste EP uit. Nelle en Dienne staan naast Tim op het podium en zorgen voor de gedroomde dark-pop sfeer.

Credits

Concept en spel: Tim Oelbrandt 
Live muziek: Lili Grace (Nelle en Dienne Bogaerts) 
Tekst en regie Dimitri Duquennoy 
Productie: De Studio en MoMeNT
Met de steun van de Vlaamse Overheid

www.timoelbrandt.be