Cultuurcentrum De Schakel

J'Aime La Vie

za 17 feb 24 - za 30 mrt 24
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
za 17 feb 24
-
za 30 mrt 24

Acteur Mathias Sercu verwerkt een moeilijke periode in een hartverwarmende film als regiedebuut. 

J’aime la vie is een ode aan het leven. Een eerbetoon aan zorgzaamheid en verbondenheid. Ontmoet Mira, een jonge alleenstaande moeder vol positiviteit en energie, met een baan als thuisverpleegster en sterke banden met haar vrienden en jongste broer. Maar dan bereikt haar schokkend nieuws. Vastberaden om de familiale band te herstellen, besluit Mira de brokken met haar oudste broer te lijmen en neemt ze haar kleurrijke familie mee voor een onvergetelijk weekend in de Ardennen. Voor Mira wordt het een uitdaging om de familiebanden te herstellen in dit allesbehalve gewone, maar wel kleurrijke avontuur. 

Bereid je voor op een film die draait om verbinding en loslaten, doordrenkt met liefde... heel veel liefde. Een hartverwarmend verhaal dat je meeneemt op een reis van familiaal herstel en liefdevolle ontdekkingen.

 

J'Aime La Vie
Regie
Mathias Sercu
Cast
Janne Desmet, Jurgen Delnaet, Bert Dobbelaere, Lien De Graeve
Speelduur
98 min
Releasedatum
wo 13 dec 23
Jaar
2023
Land
België
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Wie het verhaal van J’aime la vie er bijneemt, ziet meteen de raakpunten met Sercu’s eigen verhaal. Twee jaar geleden werd een ongeneeslijke vorm van beenmergkanker bij z’n zoon Tore vastgesteld.

Het Nieuwsblad