Cultuurcentrum De Schakel

Napoleon

za 23 mrt 24 20:00
za 23 mrt 24
20:00

Beleef de epische reis van liefde, macht en offers in dit meeslepende drama dat je meeneemt naar het hart van een van de meest tumultueuze periodes in de geschiedenis.

Betreed het turbulente jaar 1793, een tijdperk doordrenkt van de opwinding van de Franse Revolutie. Temidden van de chaotische straten van Parijs en verder dan het oog reikt, wordt Generaal Napoleon Bonaparte opgeroepen om orde te scheppen. Met zijn briljante militaire manoeuvres leidt hij het Franse leger naar ongeëvenaarde overwinningen, terwijl de wereld rondom hem in een draaikolk van tumult verkeert.

Te midden van deze historische chaos ontvouwt zich een meeslepend verhaal van liefde en verlangen. Napoleon, de geduchte generaal, valt ten prooi aan de betovering van Joséphine, een exotische West-Indische schoonheid uit de high society van Parijs. Hun relatie weeft door de intriges van het revolutionaire tijdperk en belicht de grillige, verslavende aard van hun liefde.

Terwijl Napoleon zich een weg naar de top van de macht baant met zijn genadeloze vastberadenheid, ontdekken we de prijs die zijn omgeving betaalt voor deze onstuitbare klim naar de top. 

 

Napoleon
Regie
Ridley Scott
Cast
Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby
Speelduur
158 min
Releasedatum
wo 22 nov 23
Jaar
2023
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Wie geniet van een secuur geregisseerde veldslag en een vleugje romantiek, komt aan zijn trekken.

De Morgen